Stekt salma laks med søtpotetpure’

Salma laks med søtpotetpure er så utrolig godt og så utrolig enkelt. Min favoritt når det gjelder enkel laksemiddag. 🙂

Her kan du godt lage en salat til hvis du vil det eller bare gjøre slik jeg pleier å servere med brokkolini. Sunt og godt!

Søtpotetpure’en lager jeg med litt gulrot i, de synes jeg gjør smaken mye bedre. En liten klatt med meierismør i og en en liten klunk med gryr/fløte i er godt. Jo mindre du skjærer bitene før koking jo fortere går det å koke de. 🙂

Dette trenger du til 2 pers:

  • 300-400 gram salma laks/frøya laks
  • 1 stor søtpotet
  • ca 3 gulrøtter
  • 1 god ss meierismør til søtpotetpureen
  • litt fløte
  • salt/pepper til pure’ og fisk

Begynn med å skrelle søtpotet og gulrot, skjær de i små biter og kok de møre (ca 12 min)

Når de er kokt hell av vannet og mos med en stavmikser eller potetmoser. Tilsett smør og en klunk fløte, salt og pepper. Smak til.

Så krydrer du laksen med salt/pepper eller det krydderet du liker. (Jeg liker litt tørket dill på) Ta litt smør i stekepannen og stek laksen på medium varme ca 4 min på hver side. Den er best når den har litt rosa kjerne inni.

Lag salat til eller kok brokkolini et minutt i lettsaltet vann til. Da er det bare å servere og nyte en sunn og god middag! 🙂 Kos deg. 🙂

-Reklame-