Barcelona

Storbyen som jeg aldri går lei!! Jeg har vært 3 ganger i herlige Barcelona og hadde reist idag hvis du hadde sagt til meg: Skal vi dra? 😉 Denne byen har ALT!! Her er det masse kulturelt, som Vhan Gogh museumet, verdenskjente La Sagrada familia kirken som ennå ikke er ferdigbygd, shopping i bøttevis, nydelige tapas restauranter, flotte gothiske kvartaler fra 400 tallet, matmarkeder, strender og masse kule utesteder til de som liker å rocke på rockefoten.

Å reise til Barcelona fra Oslo tar ca 3 timer med fly. Her kan man finne veldig billig billetter hos flere flyselskap. Husk at helgedatoer er dyrere enn hvis du feks kan reise på en tirsdag. Da er det utrolig billig. Hoteller booker jeg på booking.com og hotels.com.

Barcelona har et middelhavsklima som er veldig behagelig med milde vintrer og varme tørre sommerer. Kaldest er januar og februar. Juni og august er de varmeste mnd. Jeg og min mann var der i november og hadde over 23 grader på dagtid. I juni hadde jeg og min datter på tur over 25 grader. Så det tryggeste er jo absolutt å reise på våren og sommeren eller tidlig høst. 🙂

Vi bodde 3 minutter ovenfor La Rambla, den mest kjente gaten i Barcelona. Hotellet vårt hadde basseng og jacuzzi med en nydelig hage. Her var det godt å slappe av etter shopping med en iskald sangeria. 🙂

Barcelona er hovedstaden i Catalonia i det nordøstlige Spania. Byen ligger ved middelhavet og har nydelige strender. I år 415 ble byen erobret av vestgoterne. På 1300 tallet ble byen rammet av svartedauen og befolkningstallet ble redusert vesentlig samtidig som store deler av den gotiske bydelen ble bygget. Den er svært populær den dag idag.

Når det gjelder den kjente store katedralen La Sagrada De Familia så startet Antoni Gaudi konstruksjonen i 1883. Mye histore og mange erobringer skjedde i årene fremover og katedralen er ennå ikke ferdig bygget. Pave Benedixt viglset kirken 7 november 2010. Når du er i Barcelona så må du ta deg en tur og besøke katedralen, det er et helt unikt byggverk!! 🙂

Goudi museeum bør også besøkes når du er i Barcelona. Det ligger i Park Guell og er et historisk hjemmemuseum som inneholder møbler og gjenstander som Antoni Gaudi designet. Her bodde han i nesten 20 år, fra 1906 til 1925. Spektakulært hus.

Som jeg nevnte så er La Ramblas den mest kjent gaten i Barcelona. Gå den hele veien ned så ender du nederst i sentrum ved bystranden. Her kan du bade og sole deg og nyte de mange deilige restaurantene som ligger langs stranden. Utrolig deilig etter en shoppingrunde feks. 🙂

Så var det shopping!! 🙂 I Barcelona finner du alle de kjente spanske kjede butikkene som feks, Mango, Zara, Stradivarius og Pull&Bear mm… Butikkene ligger i fleng i gamlebyen og det er masse kjøpesenter rundt om i sentrum.

El corte Ingles’ shoppingsenter er det første du ser når du går av bussen i sentrum ved Palza catalunya. Det er faktisk Spanias største varehuskjede. Her finner du alt fra klær, parfyme, smykker, møbler, elektronikk mm mye mer.

Las Arenas de Barcelona er et kjøpesenter som ikke ser ut som et kjøpesenter, for bygningen er så historisk og ble bygget på 1900 tallet. Her er det kino, restauranter, masse klesbutikker mm… I 5 etasje finner du en terrasse med 360 graders panoramautsikt over Barcelona. Utrolig flott!

Maremagnum er et shoppingsenter nede ved havnen med et særeget design. Du kommer garantert til å ta bilde av bygget når du kommer dit. Her er det masse klesbutikker, elektronikk, kafeer mm og en stor terasse med utsikt over havnen.

Jeg skal ikke ramse opp alle kjøpesenter men som dere skjønner så bugner det av vanlige butikker i gamlebyen og masse kjøpesenter rundt i sentrum. Ha med en tom koffert så har du nok plass til det du handler er mitt tips. 😉

Den spanske maten er jo såå god og jeg elsker å gå på tapas restauranter. Gjerne de små idylliske. Restauranter finner du overalt i Barcelona og jeg elsker det lille restaurant torget som ligger rett inn fra La Rambla gaten et stykke nedover.

Å rusle rundt i byen er en fin måte å bli kjent på. Rusle rundt og sett deg ned på en liten fortausrestaurant, bestill en kaffe eller et glass sangeria og bare se på livet og røren i byen. Utrolig gøy! 🙂 Masse å se på.

Håper jeg har fristet deg litt til å ta en tur til denne herlige byen. Utesteder ligger ved havnen og de er hippe og kule for de som vil riste rockefoten løs ut i de sene nattetimer. Barcelona vi kommer definitivt tilbake! 🙂 Hasta Luego. 🙂

-Reklame-