Andebryst med appelsinsaus

Andebryst med appelsinsaus er så ufattelig godt. 🙂 Jeg elsker den nydelige sausen med litt sting i, passer perfekt til kjøttet. Her lagde jeg hasselback poteter til med asparges, brokkoli og gulrot. Tilbehøret kan man variere – alt fra hva man har tilgjengelig i kjøleskapet og hva man liker/tåler.

Jeg steker langsomt andebrystene med fettsiden ned, helt til det er sprøstekt. Det tar ca 20 min. Så snur jeg de og steker de ca 5 minutter på andre siden, lar de hvile og skjærer i skiver etterpå.

Appelsinsausen skal koke i ca 20 min slik at den blir redusert, smakene kommer godt frem og jeg blander andefettet fra pannen i sausen helt til slutt. Det er lurt å starte med sausen først.

Ble du sulten? Det er bare å hive seg rundt og lage dette deilige måltidet 😉 Passer perfekt som en fin helgemiddag. 🙂

Dette trenger du til 2-3 personer:

Til sausen trenger du :

  • 2 andebryst
  • asparges
  • brokkolini
  • 2 små gulrøtter
  • salt/pepper
  • evt poteter hvis du vil ha det til.

Til appelsinsausen:

  • 5 dl appelsinjuice
  • saften fra 1 lime
  • 3 ss lønnesirup
  • 1 ss chilipulver
  • 1 kanelstang
  • 1/2 ts kardemomme
  • 1 ts salt

Start med å sette på sausen til koking og redusering. Blad alle ingredienser i en kjele, kok opp og skru ned platen slik at den småkoker. Den skal koke ned til ca halvparten av det som er i kjelen, dette tar ca 20-25 min.

Vil du lage hasselback poteter slik jeg hadde så legg potetene på en tresleiv og skjær med kniv på tvers..kniven skal ikke gå helt igjennom på poteten pga sleiven den ligger på. Ringle over olje og bruk det krydderet du liker. Settes i ovn v 200 grader ca 35 min.

Så var det andebrystene. Skjær noen snitt i skinnsiden, krydre godt og gni begge sider inn med salt og pepper. Legg andebrystene med skinnsiden ned i en tørr stekepanne som du langsomt skrur varmen mer opp på. Begynn med litt under medium varme og etterhvert skrur du opp platen mer opp. Du hører når skinnet begynner og sprake og steke. Det tar ca 20 – 25 min. Så snur du brystene og steker kun 5 min på andre siden. Ta de ut og la de hvile.

Kutt opp grønnsaker og sett de klare til koking. Jeg skjærer gulrøttene i veldig tynne skiver, da koker de på et par minutter sammen med det andre.

Sil sausen og helle den tilbake i kjelen. Tilsett alt fettet fra pannen du har stekt andebrystene i og pisk godt. Smak til.

Skjær brystene i skiver når de har hvilt seg litt, kok opp grønnsaker og server med deilig appelsinsaus.

-Reklame-