Brokkoli salat med kylling

Denne brokkoli salaten oser det sunnhet og glede av!! 🙂 Her er det så mye godt og sunt som både du og kroppen din blir glad for, hurra, for en smaksbombe! 🙂 Nå som våren og varmere vær er på vei frister det med enkle, lett og smakfulle salater. 🙂

Vi vet alle at grønne grønnsaker er en viktig del av et sunt kosthold. De er proppfulle av vitaminer ( A,C, E) betakaroten, mineraler, jern og fiber. Disse grønnsakene reduserer risiko for fedme, hjertesykdommer og høyt blodtrykk. Så her er det bare å digge innpå. Brokkolien inneholder faktisk mye mer c vitaminer enn en appelsin gjør, ikke dårlig bare det. 😉

Salaten inneholder også kyllingfilet som bidrar med proteiner, eplet gir den gode syrlige smaken og dressingen er toppen over i’en. 🙂 Her kan du selvsagt lage hvem dressing du liker og er glad i men denne sennepsvinaigretten er supergod til salaten.

Server salaten med brød til eller bare spis den slik den er, du blir god og mett på en “god” måte.

Dette trenger du til 2-3 personer:

Dressingen:

  • 1 stor kyllingfilet ca 200-250 gram
  • 60 gram grønnkål
  • 1 liten hjertesalat
  • 1/2 stor brokkoli
  • 1/2 eple
  • 1/2 rødløk
  • 1/2 sitron
  • litt pinjekjerner til topping

Sennepsvinaigrette/dressing:

  • 1 1/2 ts dijonsennep
  • 2 ss god olivenolje
  • 1 grådig ss honning
  • 1/2 ts hvitvinseddik/eplecidereddik
  • litt sitronsaft
  • salt/pepper

Start med å steke kyllingfileten i litt olje med salt og pepper, på medium varme ca 5 min på hver side. Kutt opp brokkoli i biter, rødløk, salat og eple i skiver. (løk og eple i syltynne skiver )

Tips: Jeg liker å legge rødløken i en skål med vann slik at smaken blir litt mildere og magen tåler den bedre. La den ligge 10 min før du heller av vannet.

Kok opp vann i en kasserolle, når vannet koker legger du brokkoli bitene i og lar det koke kun 20 sekunder. Hell av vannet og skyll brokkoli bitene i kaldt vann.

Så legger du grønnkålen i en bolle, bland i salaten, epleskivene og rødløken. Skvis over saften fra en bit sitron. Skjær kyllingen i tynne skiver og bland i salaten. Dryss over pinjekjerner ved servering.

Dryss over pinjekjerner.

Bland alle ingrediensene til dressingen i et glass med lokk og rist godt så alt blander seg godt, eller bland det i en skål.

Så er det bare å ringle dressingen over salaten og kose seg max. 🙂

-Reklame-