Ovnsstekt torskefilet med spinat og fetaost

Denne formen med torsk, spinat og fetaost er enkel å lage og smaker helt utrolig godt! 🙂 Som vi vet så spiser vi alt for lite hvit fisk. Vi trenger å få i oss mer jod og spiser du 2 slike måltider i uken er behovet dekket og kroppen vår reduseres for risikoen for ulike kreftformer.

Her får du også masse antioksidanter fra tomatene og hvitløken og smakene er helt utrolig gode.

Formen skal stå i ovnen ca 18 minutter, ikke lenge å vente på en så sunn og god middag. 😉 Servere med feks ris til eller potetmos. Pga oljen fra fetaost pakken og sitronen så blir det en nydelig kraft i formen. 🙂

Dette trenger du til 2 personer:

  • 400 gram torskefilet
  • 16 små tomater
  • 2 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 pakke med fetaost med soltørkede tomater
  • en neve med sukkererter
  • 2 never med fersk spinat
  • 1/2 sitron, saften
  • olivenolje
  • fersk basilikum
  • salt/pepper/ tørket dill

Sett ovnen på 175 grader. Finhakk hvitløk og sjalottløk og del sukkerertene på langs.

Ha litt olivenolje i en panne og stek sjalottløken på medium varme til den blir blank. Tilsett tomater, sukkererter og hvitløk, la det surre i et minutt ca før du tilsetter spinaten. Rør rundt og la den ligge i pannen til den begynner å falle sammen, det tar ca 1 minutt.

Ringle litt olivenolje i en ildfast form og legg i torskefiletene. Krydre de med salt/pepper og tørket dill. Skvis over saften fra en halv sitron.

Hell over spinat blandingen og hele boksen med fetaost, inkludert oljen den ligger i.

Sett fisken i ovnen, ca 18-20 minutter. Fisken skal være hvit og flake seg når den er ferdig. 🙂 Dryss over så mye fersk basilikum du liker.

Kos deg med et nydelig og sunt torskemåltid! 🙂

-Reklame-