Las Americas, Tenerife

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tenerife er en av syv kanariøyer og er den største bebodde øyen. Her bor det ca 950 000 fastboende. På 1900 tallet kom turismen til øya og idag er 85% av alle jobber i turistnæringen. For å komme hit tar det ca 5-6 timer med fly fra Oslo. Nesten alle store charterselskaper har turer hit. Vi har vært så heldige å besøkt denne øyen 3 ganger. 1 gang bodde vi på Los Christianos og de 2 neste i Las Americas. Vi bestilte ferdig charterpakke alle gangene. Den siste gangen vi var her var for flere år siden reiste vi i mars måned med gode venner. Vi bestilte med Ving og bodde i på Hotel Bonanza på Playa de Las Americas. Jeg fikk høre av noen at mars er den kaldeste mnd på øya. 😉 Vi hadde 25-27 grader, men var sikkert heldige.

Las Americas er det største turistmålet på øya og her bugner det av barer, restauranter, hoteller, strender og en fantastisk strandpromenade gjennom flere byer. Vi leide sykler og syklet fra Los Christianos i syd til Costa Adeje i nord. Strandpromenaden er helt flat og fliselagt og perfekt for sykling. Strandpromenaden heter “The Golden Mile” og hver kveld kl 21 er det fonteneshow med lys og musikk. Det er faktisk Europas største strandpromenade! Mange hyggelige barer og spisesteder og strender man kan stoppe på underveis. 🙂

På Tenerife finnes det mange turistområder. Jeg synes Las Americas er finest, her er det mye å velge mellom og FLOTTE strender. Men du kan velge mellom: Los Gigantes, Los Christianos, Las Americas, Puerto de la Cruz, Vilafor, Guia de Isora, Costa Adeje, Fanabe, Golf del Sur og Santa Cruz. Det er masse hoteller overalt så fin din favorittby.

Det er mye shopping i Las Americas, prøv bla kjøpesenteret Plaza del Duque, et eksklusivt senter med masse spisesteder og flott butikker. Ellers finner du i byen alt fra kjedebutikkene Zara, H&M, Stradivarus, Escada, Timberland, Mango osv.. Så her får man kjøpt alt man måtte trenge.

Det er mange fine strender ved Las Americas. Playa de las vistas er den som ligger mellom Los Christianos og Las Americas. Denne stranden er den mest populære med klart vann og sand hentet fra Sahara. Bølgebrytere hindrer store bølger å komme inn der det er langgrunt og her er det jetski, paragliding og masse vannsport man kan prøve seg på. Playa de Fanabe og Playa del Duque ligger mellom Las Americas og Costa Adeje.

Noe av det beste jeg og mannen min vet om når vi er ute og reiser er å sitte på en utebar og se på folkene og livet. Vi bestiller gjerne en mugge med champagne sangeria og koser oss i solen og nyter livet.

Når det gjelder UTELIVET i Las Americas så er det enormt. Her er det et bredt utvalg for alle aldre…Barer, nattklubber, discoer, coctailbarer, beachclubber og mye mer. Vil du oppleve noe uforglemmelig så må du reise når KARNEVALET på Tenerife arrangeres. Det er fra siste uken i januar til den første uken i februar.

Monkey Club er et av de kuleste stedene og nyte en drink eller kald øl og se en fantastisk solnedgang, med naboøya la Gomera i bakgrunnen. Papagayo Beach club er en chillout bar med discotek. Vi var her på dagtid og de spilte digg house og chillout musikk mens vi koset oss med utsikten og en drink. Her ser man øyene El Hierro, La Gomera og La palma. De har visst også en fantastisk frokost på stranden for de som vil spise der. La Terrazza del Mare er også kjent for sin fantastiske solnedgang, høykvalitetsmat og digge coctails. Hard Rock Cafe finner du selvfølgelig også her. Harry’s bar anbefales, litt dyre drinker men kult sted. Også er det masse klubber og utesteder på kjøpesenteret Las Veronicas, som feks Bobby’s, O’Neils bar, Sound of cream, Starco, Tramps, Linekers, Branigans (Rnb) mm…

Ved å gå strandpromenaden fra by til by får man oppleve mye. Her er det både svart klipper, strandkunst, palmelunder og er man heldig kan man kanskje se delfiner og andre sjødyr. Bruk en hel dag, ta med badetøy og solkrem og begynn å gå. Spisesteder bugner det av langs promenaden, strender og barer likeså. Fint å røre på seg og man får skjerpet apetitten. Vi var sporty noen morgener og jogget før frokost.

Når det gjelder mat og drikke så finnes det ALT av restauranter på Las Americas. Alt fra dyre til billige. Mitt tips til deg er å spørre på feks hotellet om de har noen restauranter de kan anbefale eller gå på Tripadvisor og se etter hva som er anbefalt. Vi har prøvd masse forskjellig, alt fra koselige restauranter langs strandpromenaden til dyre i byen med fancy møblement. Indisk, italiensk, kinesisk, spansk, orientalsk osv… Masse gode steder og absolutt en by for en livsnyter som meg. 😉

På Tenerife er det som sagt mye å gjøre. Hva med å ta turen opp til snøen på øyas høyeste topp Teide? Husk varme klær. 😉 Siam badeland er det mange som tar turen innom. Vi har testet den og det er tommel opp. 🙂 Dyreparken Loro Parque, som ligger på Puerto de la Cruz, er faktisk hovedgrunnen til at mange reiser på denne øya. 😉 Her var vi på vår første Tenerife tur og opplevelsen var helt fantastisk. Parken kan minne om Jurassic Park med tette tropiske palmelunder og et bredt utvalg av spennende dyr. Her kan du se store Gorillaer, hvite tigre, spekkhoggere, pingviner, over 350 arter av papegøyer, flamingoer og masse mer. Anbefales. Øyen er en av de grønneste og frodigste kanariøyen, så å leie bil anbefales også. Fine veier og masse å oppleve. HUSK KART. 🙂 Ellers går det ferger både til La Gomera, den nærmeste øyen, og andre øyer utenfor. Hva med å ta fergen til Gran Canaria?

Da håper jeg at du har fått litt lyst til å prøve denne øyen. Jeg kan bare si: REIS OG KOS DEG! Vi kommer nok tilbake en dag. 🙂

-Reklame-