Naples Florida

Påsken 2019 var vi på Cruise i Karibien med våre beste venner og etter cruiset skulle vi bo en uke i et nydelig feriehus i Naples.:)

Naples er en liten koselig by som ligger ved Mexicogulfen på Floridas vestkyst mellom Miami og Fort Meyers. Her finner du de vakreste strendene i hele staten og det har faktisk har klengenavnet Paradise Coast. Og det skjønner jeg godt! For golf interesserte kan Naples lokke med over 90 golfbaner. Shopping finnes det i massevis av og lokker spillelykken er det flere casinoer du kan prøve deg på. Området rundt 5th Avenue tilbyr butikker, kafeer, restauranter og hoteller som ligger rett ved fortauskanten. Sentrum er livlig på kveldstid og her er det både karaokebarer og steder man kan danse.

Vi hadde leiebil fra Miami og kjørte til Naples, det tok ca 2 timer. Fine veier og masse alligatorer så vi underveis i kjøreturen, noe som var et høydepunkt for mannen min. Vi stoppet på en avkjørsel og fikk se en hel haug med alligatorer i en innsjø, noen sloss og andre svømte bare rundt. Utrolig fin opplevelse. Everglades ligger lett tilgjengelig fra Naples, men etter vår “gratis” opplevelse med alligatorer på nært hold droppet vi Everglades tur.

Når vi ankom gaten hvor huset vi hadde leid lå, ble vi stumme av begeistring. Det var såå utrolig vakkert overalt og her var vi virkelig kommet til Palmeland. Nydelige palmer i alle fasonger overalt i alle hager, som avenue i byens gater med masse lys på og overalt hvor vi kikket. Og gjett om vi jublet når vi så huset vi hadde leid!!! 🙂 For et fantastisk hus!!! Med eget svømmebasseng, egen brygge, hage og alt man måtte ønske. Helt toppers!!

Vi var i ekstase over hvor fint det var og blåste opp alle badedyrene til bassenget, lagde oss noen drinker og satt musikken på, karibisk musikk naturligvis. 😉 Og koset oss masse med bading, soling og avslapning.

Første “utflukt” vi hadde var til kjente Naples Pier. Verdens mest kule sykler stod klare til oss og vi syklet avgårde. Alt er flatt og her er det egne sykkelveier, så å sykle rundt i Naples er en drøm.

Vi tok sykkelturen til kjente Naples Pier. En nydelig strand med en veldig lang pier som lokker til seg turister. Flott opplevelse! Vi syklet også tilbake en kveld for å få med den kjente solnedgangen derfra. Utrolig vakkert og uforglemmelig!!!

Tilbake i det deilige huset vi leide var det topp stemning og bare smil og latter! Her hadde vi fantastsike dager. Vi lagde middag hver annen dag for vi måtte jo ut å spise å teste Naples restauranter også. 🙂

Vi syklet til nærmeste strand og koset oss noen timer der. Det var ganske varmt under hele oppholdet, 28-34 grader hver dag så godt med litt bris fra havet.

Vi syklet flere ganger til Naples Bay. Her var det mange gode restauranter og fint å sitte ved vannet. Gode drinker hadde de også. 😉 Det går mye i sjømat på retaurantene og porsjonene var digre!! Masse godt å velge mellom.

Vi hadde bil og det var 2 steder vi ville oppleve; Forth Meyers beach og Sanibel Island. Forth Meyers er hovedstad i Lee County, ligger ved Mexicogulfen og her bor det ca 50.000 mennesker. Byen er et veldig kjent turistmål, her er det masse feriehus/leiligheter og hoteller å bo på og den lange sandstranden, som er av Floridas beste, er veldig populær med masse flotte restauranter og beachbarer. Forth Meyers er omkranset av flere øyer og Sanibel er den ene som vi hadde en dagstur til.

Sanibel Island er kjent for sine vakre strender og ligger ca 20 min unna Forth Meyers beach. For å komme hit må du kjøre over en bro som er tilknyttet fastlandet. Her finner du tropiske omgivelser og skjell i alle varianter langs strendene. Skjellplukkinger faktisk veldig populært her. Opplev det kjente Lighthouse som var det første fyrtårnet på Floridas gulfcoast. Lyset ble tent aller første gang 20 august 1884. Bowmans Beach er den mest kjente stranden og her tilbringte vi en dag med sol og bading. 🙂

Sanibel Island har utrolig vakker natur og har USA’s største mangroveskog. Her lever det pelikaner, delfiner, alligatorer (!!), sjøkuer (mamateer) og hundrevis av fuglearter. Anbefales et besøk hit. 🙂

Tilbake i “huset vårt” i Naples igjen syklet vi annenhver dag til byen for å spise på kvelden. Maten var sykt god overalt og folkene vi møtte på utrolig søte. Bare gode og hyggelige ord fra alle. Gatene i byen på kveldstid ble helt magiske med alle lys på bygninger og palmer. En opplevelse.

Jeg vil avslutte dette reiseinnlegget fra Naples med bilder fra herlige Naples Pier i solnedgang. Vurderer du å reise til Naples så vil jeg si REIS! 🙂 Du blir ikke skuffet. Vi avsluttet den herlige ferien vår med 2 dager i Miami, hvor vi skulle fly hjem fra. Det skal jeg skrive om i et annet innlegg. GOD TUR!!!

-Reklame-