Som dere kanskje vet nå, så elsker jeg sjokolade!!! Og helst mørk sjokolade. 🙂 Så jeg tenkte at jeg skulle røre sammen ting jeg elsker ved å lage litt konfekt til jul. MEN jeg vil jo at alle i familien min skal kunne spise det jeg lager, og da måtte jeg lage den sukkerfri. Og det går jo fint. 🙂 Men siden jeg hadde nøtter i den måtte jeg lage en vending til, med kjeks istedenfor nøtter, pga nøtteallergi i familen. Men disse er så enkel og såå gode så det er ikke noe problem å lage flere ganger. 🙂
Så her kan du velge hva du liker og hva du tåler og røre sammen. Jeg har kjøpt ingrediensene her på helsekost pga de måtte være sukkerfrie. MEN du kan lage den helt vanlig, med sukker, og da bruker du nonstop, marsmallows, og sjokolade fra matbutikken. 🙂 Og liker du ikke nøtter i så bruk en god lys kjeks.
Jeg lover deg at disse er såå sykt gode at du kommer sikkert til å lage de flere ganger. Men en viktig ingrediens som ikke står på bildet er nemlig HIMALAYASALT. Dette drysser jeg på toppen før det skal settes kaldt og avkjøles. Og du verden så godt det er med det salte på toppen. Så ikke glem det. 😉
Dette trenger du til ca 10-15 biter, alt ettersom hvor store du skjærer de:
- 75 gram marshmallows
- 200 gram sukkerfri sjokolade
- 1- 2 ts kokossirup (kan sløyfes)
- 1 ss kakaosmør (kan sløyfes evt bruk 1 ts delfiafett)
- 1 stor neve med cashewnøtter
- 1 stor neve med valnøtter
- 1 rør med sukkerfri nonstop
- Himalayasalt
Begynn med å smelte sjokolade og kakaosmør i en bolle i et vannbad.

Smelt sjokoladen og kakaosmøret
Mens sjokoladen smelter skjærer du marshmallows i mindre biter.


Del marshmellows i mindre biter
Grovhakk nøttene.

Grovhakk nøttene
Tilsett kokossirup i sjokoladen og rør godt. Tilsett nonstop, nøtter og marshmallows og rør sammen.

Ha i kokossirup 
Tilsett gotteriet 
Blandes
Kle en brødform med bakepapir og hell massen i formen. Press det godt ned. Strø over himalayasalt på toppen. Settes i kjøleskap i minimum 30 min.

hell den i formen og press den ned. 
Dryss over himalyasalt
Etter den har stivnet i kjøleskapet, ta den ut og skjær i hvor små eller store biter du ønsker.

Ferdig stivnet og klar til å skjære opp.

NAM
Legg i en tett boks. oppbevares i kjøleskapet. Nytes når som helst. 🙂 Håper det smaker. 🙂

Kos deg!

Veldig hyggelig å gi bort til noen du er glad i.

Disse Rocky Roads er laget med kjeks istedenfor nøtter. Utrolig gode de også.


























Leave a Reply