Digg kyllingsuppe med kokosmelk og curry smak-drøm deg bort til thailandske strender og østen. 🙂
Denne suppen er såå god og super enkel å lage. Sett av 15 minutter og suppen er klar. 🙂 Nå som det går mot kaldere tider elsker jeg å ha suppe til middag. Det varmer så godt og særlig hvis den er litt spicy.
Her har jeg brukt kokosmelk som gir suppen fylde og digg smak og curry paste. Grønnsakene tok jeg ut ifra hva jeg hadde tilgjengelig og måtte bruke opp. Curry pasten kan du smake deg til med. Jeg brukte et halvt glass fordi jeg liker suppen med litt sting i..liker du ikke så sterkt så ta feks 2 ts først og smak deg frem. Denne kan du lage med grønn og gul curry paste også, jeg brukte rød fordi det er den jeg elsker mest. Bruk gjerne lårfilet av kyllig, den blir saftigere i supper enn kyllingfilet. Jeg brukte kyllingfilet fordi det var det jeg hadde 🙂
Jeg serverte suppen med noen enkle rundstykker jeg slang sammen med litt gresk yoghurt, bruk det som du ønsker ved siden av. En ting som er sikkert er at denne kommer du til å lage flere ganger, skikkelig digg er den.! 🙂
Dette trenger du til 3 stk:

- Ca 450 gram kylling, lårfilet eller filet
- 3 bokser lett kokosmelk (250 gr pr boks)
- 1 gulrot
- 1 pak choi (kan erstattes med feks brokkoli hvis du ikke får tak i Pac choi)
- 1/2 halv spiss paprika
- 2 sjalottløk
- 3 hvitløksfedd
- 1 god bit med fersk ingefær
- 1-2 kyllingbuljonterninger
- 5 dl vann
- 1/2 glass med rød curry paste
- saften av 1 lime
- salt/pepper
- evt koriander til pynt
Begynn med å hakke grønnsakene i passende biter, gulroten skjæres i tynne staver, finhakk ingefør, hvitløk og sjalottløk. Skjær kyllingen i biter.


Så bruner du kyllingen i en panne med litt olje i et par minutter og sett til sides så lenge. I samme panne freser du løk, hvitløk og paprika et par minutter så tilsetter du curry pasten og resten av grønnsakene. La det surre et minutt til sammen.



Tilsett kokosmelk, vann og kyllingbuljong og la dette koke opp og småkoke ca 6-7 minutter.

Ha kyllingbitene i det siste minuttet og smak til med evt salt og pepper. Tilsett saften av en halv- 1 lime tilslutt.

Så pyntet jeg med koriander tilslutt, dette kan selvsagt droppes men for meg hever dette suppen et stort hakk. 😉

Nyt og kos deg med en skikkelig digg suppe med smaker fra Østen og Thailand. BON APETITT!










