Digge rundstykker uten heving smaker veldig godt til lunch eller til en god suppe. Disse hever mens de steker siden de skal bli satt inn i kald ovn. Så ingen hevetid på benken med andre ord. Jeg strødde over sesamfrø, men alt av frø er godt på, eller ingen frø. Nydelige uansett. Supre til å fryse ned så her kan ...
En frisk mangosalat er utrolig godt til en fiskemiddag eller som tilbehør til reker. Kjempegode og friske smaker med litt sting fra chilien. Kun 10 minutter tar det å lage denne og ingrediensene er få. Er du ikke glad i koriander så bruk bladpersille. Mango er en veldig sunn frukt og bugner av A vitaminer, som er viktig for synet ...
Smaker fra et bestemors kjøkken i gamle dager. Akkurat sånn smaker denne nydelige kokoskaken med et touch av sitrus. Utrolig god. 🙂 Enkel å lage og nydelig smaker. Anbefales på det varmeste. Det er kesam i røren og det gjør kaken saftig og ikke tørr. Steketiden er lang men hva gjør vel det når man kjenner den deilige duften sprer ...
Denne suppen skulle nok heller hete Restesuppe, for det er nettopp det jeg har laget. 😉 Jeg har til og med brukt en kremfløte som var gått ut på dato for 4 uker siden(!!!) Snakk om å redusere matsvinn.;) Suppen smakte utrolig godt og inneholder masse vitaminer som er bra for oss. Jeg brukte også fersk ingefær og chili i ...
Alt i ett pastagryte er supergodt og superenkelt!! 🙂 Legg alt du trenger i gryten med pastaen og kok opp. Etter 15 min er middagen ferdig. Enklere blir det ikke. Dette er hverdagsmat som smaker godt uansett hvem dag du lager den. Er det mye rester etter denne middagen pleier jeg å legge de i en ildfast form og strø ...
Focaccia er nydelig og kan servers til nesten alt. 🙂 Lettvint og eltefritt, men trenger litt hevetid. Visste du at det er egentlig grekerne som utviklet focaccia oppskriftene? Og i senere tid er det vel mest kjent fra italia og deres oppskrift. Vel uansett, dette brødet er såå nydelig og har masse smaker fra middelhavet. Denne oppskriften er med soltørkede ...
Kos er en fantastisk fin øy som ligger i øygruppen Dodekanesene, i Egeerhavet. Det er den 3 største øyen i øygruppen og den ligger bare 4 km fra kysten av Bodrum i Tyrkia. Her bor det ca 32.000 mennesker. Arkitekturen er influert av Italia og det gjenspeiles når du ser bygningene her. Ikke akkurat typiske greske bygninger og hus. Vi ...
Ahhh, Margarita!!! Min og min manns favorittdrink. 🙂 Smaker som minner oss om deilige Mexico og karibien. Denne Margaritaen ble til en lørdagskveld i januar og på første forsøk ble den helt perfekt og akkurat slik vi ville ha den. 🙂 Vi brukte fersk ananas, mango og lime i den og her har du den karibiske smaken allerede. Jeg har ...
Salat kan lages i så uendelig mange varianter og smaker. Utrolig godt når som helst men det er vel på sommeren jeg spiser mest salat. Både som tilbehør til grillmat og alene som en lunch. Denne salaten har smaker av vinter og passer derfor veldig godt nå i januar. 🙂 Appelsinene er på sitt beste nå og tilfører syrlighet til ...
Jeg hadde endel valnøtter igjen fra jul og ville bruke de opp. Godtekuler med nøtter og dadler er veldig godt etter en treningsøkt, skitur eller bare hvis du er fysen på noe søtt. Veldig godt på kvelden når du ikke er sulten men ønsker noe søtt til netflix. 😉 Og det beste av alt så er de helt sukkerfrie! 🙂 ...
Hei! Jeg heter Wibeke, velkommen til min blogg :)
Jeg elsker å reise & lage god, sunn mat. Jeg er en livsnyter og trives best under en palme med et glass Cava. Håper du liker det du leser og får litt inspirasjon av bloggen min.