Bruchetta

Bruchetta

Oppskrift fra Wibeke Brennum
Servings

3

servings
Prep time

15

minutter
Cooking time

4

minutter

En skikkelig digg forett eller en ekstra god lunch. 🙂 Bruchetta er digg uansett. Nydelige smaker på et godt ristet surdeigsbrød. Lag dette og du blir hektet. Jeg garanterer at du vil lage det igjen snart. 😉 Jeg spiser dette gjerne som en «middag» nå på sommeren. Her er det nydelige smaker av italiensk varm sommer.

Ingredienser

  • Ca 400 gram tomater

  • 1/2 liten rødløk

    1/2 liten kinesisk hvitløk

    Skiver av feks surdeigsbrød

    Evt litt fetaost til å drysse på toppen (kan sløyfes men gir god smak)

  • Basilikum

  • Kremet balsamico

    Olivenolje

    salt/pepper

Slik gjør du

  • Finhakk alle grønnsaker kutt basilikum bladene i litt mindre biter.
  • Ha alt i en skål og tilsett 2 ss balsamico og 2 ss olivenolje. Rør og bland. Smak til med salt og pepper
  • Smak til og kanskje trenger du mer balsamico eller olje.
  • Skjær rustikke skiver av brødet og ringle over olivenolje før du steker de i en stekepanne 3-4 minutter til de blir sprø. (Godt og gni fersk hvitløk på skivene etter steking.)
  • Så er det bare å legge blandingen på brødet. Topp gjerne med litt fetaost hvis du har det.

Notat

  • Et tips er å lage blandingen på forhånd og la den stå i romtemperatur ca 30 min før du legger det på brødet. Da får smakene satt seg litt og kommer bedre frem. 🙂 Nyt smaken av itlaiensk sommer! 🙂

-Reklame-