Fetaost innbakt i filodeig, på gresk vis selvsagt, vekker minner om deilige dager på greske øyer for meg. 🙂 Dette er noe jeg alltid bestiller til forrett når jeg er på ferie i Hellas. Crispy deig rundt med søt honning og nøtter på toppen og en fløyelsmyk og digg fetaost inni. 🙂 Mmmm…såå godt!!

Denne retten er digg som en forrett før selve middagen. Jeg kjøpte min filodeig i en tyrkisk grønnsaksbutikk. Den kostet bare 30 kr. Bruk hvem som helst fetaost, den finnes i mange varianter og prisklasser.
Dette krever ikke mye jobb, bare pakke inn osten i deigen og steke den i ovnen, honning og nøtter strør du på etter steking. For meg er dette smaken av Hellas. 🙂
Dette trenger du:

- 1 ark med filodeig
- 1 fetaost
- sesamfrø
- olivenolje
- valnøtter
- honning
Begynn med å sette ovnen på 180 gr varmluft.
Legg filodeig arket på en fjøl. Pensle olivenolje på hele arket.

Legg fetosten i midten og brett halve deigen over. Pensle der det er tørt.


Så bretter du igjen og tilslutt får du en firkantet pakke. Husk å pensle alle flater som er tørre. Det skal være olivenolje på alle flater. (ikke bekymre deg for at det blir mye olje, denne renner av i formen under stekingen).

Pensle godt og strø over sesamfrø. Legg den i en ildfast form og stek ca 35 min til den blir gylden og crispy.

Klar for steking.

Når den er ferdig stekt hakker du litt valnøtter og strør på toppen og ringle over en deilig flytende honning.

Da er det bare å nyte deilige greske sommersmaker!! 🙂
