Tomat og mozarellasalat er skikkelig sommermat! Godt alene, godt med deilig ferskt landbrød til og godt som tilbehør på tapas fatet eller til grillmat. Allsidig med andre ord 🙂
Det beste er jo å bestille dette i Italia og få solmodne tomater som smaker rene himmelriket! Ahh…finnes ikke noe bedre. Men vi bor jo i Norge og nå som sommeren er her så vi bruker de tomatene vi får herfra. Bruk store tomater eller bruk små. Alt er lov her. 😉
Dette tar ikke lang tid å forbedre. Et tips er å strø pinjekjerner på toppen. Utrolig godt. 🙂

Dette trenger du til 2 stk:
- 1 mozarellaost
- 1 potte med fersk basilikum
- tomater
- litt gressløk (kan droppes)
- tykk balsamico glaze
- olivenolje
- kvernet pepper
- evt pinjekjerner

Del tomatene tynne skiver, hakk gressløk og del osten i skiver.
Legg tomatskivene på et fat, fortsett med osten over.



Dryss over gressløk og så mye basilikum som du ønsker. Krydre med pepper.



Tilslutt ringler du over olivenolje og balsamico glaze. Dryss evt pinjekjerner over.

Da er det bare å nyte sommeren og en deilig caprese’ salat. 🙂
