Verdens beste grønnsakssuppe

Nytt år-nye muligheter heter det. 😉 Nå som julen er over og all fet julemat er fortært så begynner jeg å drømme om deilige lette og smaksfulle supper. Godt med en varm suppe på en kald vinterdag.

Her har jeg laget faktisk Verdens beste grønnsakssuppe! Det er ikke tull, denne er så utrolig god på smak, enkel å lage og er supersunn! 🙂 Et tips fra meg er å rive litt parmesanost over ved servering, det er supergodt!! 😉

Suppen bugner av antioksidanter og betakaroten, den har massevis av vitaminer og kostfiber. Kroppen din vil takke deg når du nyter denne suppen.

Hakk opp alt på forhånd så går matlagingen kjapt, suppen skal bare koke ca 12-13 minutter. OG DET HAR DU VEL TID TIL ? 😉 Jeg lager dobbel porsjon for jeg elsker å varme den opp noen dager etter eller så fryser jeg den i passende porsjoner og tar opp fra fryseren når lysten melder seg. Supersmart å ha i fryseren. 🙂

Dette trenger du til 4 pers:

  • 1 gul løk
  • 2-3 hvitløksfedd
  • 1 liten bit ingefær
  • 3 stilker stangselleri
  • 4-5 brokkolini/eller litt brokkoli
  • 2-3 små gulrøtter
  • 1 persillerot
  • 1/2 liten kålrot
  • 1/2 liten sellerirot
  • 14 små tomater
  • 2 terninger med hønsebuljong ( eller bruk kraft/fond hvis du har det)
  • 1,6 liter vann
  • salt/pepper

Start med å rive gulrøttene og stangsellerien på et rivjern. Hakk grønnsaker og løk i passende suppe biter og finhakk hvitløk og ingefær.

Start med å ha litt olje i en gryte og fres hvitløk, løk og ingefær et par minutter.

Tilsett alle grønnsakene UNTATT brokkolini og fres sammen i et par minutter før du tilsetter vann og buljongterninger. Kok opp og la småkoke i 12-13 minutter. Smak til med salt og pepper og tilsett brokkolini tilslutt før servering.

Da er suppen ferdig og du kan glede deg til en deilig og smaksrik middag. Server den gjerne med et deilig ferskt brød til. KOS DEG OG NYT!!! 🙂

-Reklame-