Alt i ett gryte er en enkel og lettvint måte å lage mat på. Alt går i den samme gryten. Genialt. 🙂 Her er det kylling og soltørkede tomater som dominerer smaken, helt nydelig sammen med pasta, fløte og masse parmesan.
Og for en pasta elsker som meg så er dette himmelskt godt. Pastarørene fyller seg med fløtesaus og soltørkede tomater….nam!
Kyllingen stekte jeg kjapt først og satte til siden. Den blir fort tørr hvis den skal koke med hele veien. Hvis du bruker lårfilet kan den puttes i gryten fra start. Men kyllingfilet bør du ha oppi tilslutt.
Bruk rikelig med parmesan over ved servering og gjerne litt kvernet pepper. Det hever smaken enda et hakk. 🙂
Dette trenger du til 4 pers:
- 400 gram kyllingfilet/lårfilet i strimler
- 400 gram pasta penne
- 1 glass med hakkede soltørkede tomater (160 gram)
- 1 rødløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 8 dl vann
- 2 kyllingbuljongterninger
- 1 ss balsamico
- 2 dl kremfløte/gryr
- 200 gram revet parmesan
- salt/pepper
- 3 ts paprika pulver
- 3 ts provance krydder
Finakk løk og hvitløk. Brune kyllingstrimlene i den gryten du skal lage pastaen med litt olje. Krydre med alt krydderet mens du bruner. Sett til sides. Hell av oljen fra tomatene.
Så steker du hvitløk og løk i litt olje i samme gryten du stekte kyllingstrimlene, la det surre i et par minutter før du tilsetter vann, buljongterninger og pasta. Rør godt og la det koke så lenge som det står på pasta pakken. Rør av og til.
Når pastaen er ferdig kokt tilsetter du soltørkede tomater, kremfløte, balsamico, kylling og revet parmesanost. Rør godt og la det få ett oppkok slik at fløten trekker seg godt inn. La det småputre 1-2 minutter.
Så smaker du til om det trengs feks MER PARMESAN ( 🙂 ), salt eller pepper. Jeg tar som regel mer parmesan og justerer smaken. 😉 Pynt evt med noe grønt, basilikum er godt som topping. Da er det bare å nyte!! Kos deg!