Denne gryten er proppfull av proteiner og smaker helt himmelsk! Enkel å lage er den også så ikke la deg stoppe. 😉 Smaken av curry blandet med kokosmelk og hvitløk er så utrolig godt, jeg bruker lårfilet av kylling som blir veldig saftig i gryten. 🙂
Denne gryten tar ikke mange minuttene å lage, god middag til både hverdag og helg! Fin å lage opp dagen i forveien du skal ha den. 🙂
Til topping brukte jeg bladpersille, kun fordi hagen bugner av det, men koriander er skikkelig godt som topping til denne gryten. Servere den alene som den er eller med et godt brød til.
Dette trenger du til 4 stk:
- 450 – 500 gram lårfilet av kylling
- 1 pakke kikerter
- 1 boks hakkede tomater
- 500 gram kokosmelk (2 små bokser)
- 2 store gulrøtter
- 1/2 stor søtpotet (eller 1 liten)
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 gul løk
- 2 buljongterninger av kylling
- 2 dl vann
- 3 -4 ts curry
- 2 ts malt kanel
- salt/pepper
- koriander til topping
Start med å finhakke løk og hvitløk, jeg er lat og putter alt i en blender. 😉 Skyll kikertene og skjær kylling og grønnsaker i biter.
Fres hvitløk og løk i litt olje i en gryte til løken blir blank. Tilsett kanel og curry og bland godt før du tilsetter kokosmelk, kikerter, vann, buljong og hakkede tomater. La dette koke noen minutter før du tilsetter grønnsakene og lar gryten småkoke til de er kokt, dette tar ca 10 minutter.
Tilslutt tilsetter du kyllingen i biter som bare skal trekke 3 minutter i den varme gryten. Smak til med salt/pepper og topp med koriander tilslutt.
Da er det bare å nyte og kose seg!! 🙂 Server med godt brød til hvis du vil.