Gratinert blomkål og brokkoli

Denne retten har jeg valgt å bruke chorizo pølse i for å få litt av den salte og litt spicy smaken. Men her kan du droppe pølsen og selvsagt lage den vegetar. Like godt det. 🙂 Eller bruk bacon hvis du vil ha noe salt i den.

Gratinert blomkål og brokkoli med ostesaus er jo såå digg, bruk det gjerne som en middagsrett alene slik jeg gjør eller server det som tilbehør til feks laks eller kylling. 🙂

Retten krever ikke særlig tid da grønnsakene kun skal koke 3 min før du legger de i formen. Ostesausen lages på 5 min. Så skal dette gratineres i ovnen noen minutter. Her får du i deg masse jern og C vitaminer fra grønnsakene, flott ikke sant? 🙂

Dette trenger du til 2-3 personer:

Til ostesausen:

  • 1 liten blomkål
  • 1/2 brokkoli
  • 1/3 bit chorizo pølse
  • 1 sjalottløk
  • evt persille til å strø over ved servering (kan droppes)

Til ostesausen:

  • 1 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • 80 gram revet ost
  • salt/pepper/muskatt

Start med å sette på ovnen på 200 gr. Kutt blomkål og brokkoli i små buketter og kok de i lettsaltet vann 2-3 min. Hell av vannet og legg de i en ildfast form.

Kutt opp pølsen og finhakk sjalottløk og riv osten.

Lag sausen. Smelt smøret i en kjele, skru varmen ned litt og tilsett hvetemelet. Bruk en visp til å blande det godt samtidig som du sper litt og litt med melken. Rør godt til alle klumper er ute, skru platen opp så den koker, men rør hele tiden så den ikke brenner seg. Skru ned platen, la småkoke, rør innimellom. La den småkoke 5 min. Smak til med litt salt/pepper og muskat. Ta den bort av platen og rør inn mesteparten av osten. (spar litt til toppen)

Stek chorizo pølsen i litt olje med sjalottløken og hell dette over blomkålen og brokkolien. Hell ostesausen over tilslutt og strø med litt ost på toppen. Stek i ca 20 min.

Når den er stekt og gyllen så dryss over evt fersk persille på toppen. Da er det bare å nyte, jeg elsker å ringle over en god chiliolje ved servering. 😉 Kos deg! 🙂

-Reklame-