Ja det er helt riktig. 🙂 Disse havreflarnene trenger kun 6 min i ovnen og du rører sammen røren på 3 minutter. Enkelt, lettvint også er de veldig gode. Super enkle julekaker for dere som ikke orker å stå en hel dag på kjøkkenet med kjevling mm…

Du kan også dyppe de i sjokolade når de er avkjølte, da blir de jo enda bedre. 😉 Men de er kjempegode som de er. Her er det kun 1 ss med mel i røren, jeg brukte speltmel for det var kun det jeg hadde tilgjengelig. Men bruk gjerne vanlig hvetemel.
Disse kakene holder seg lenge i en tett boks, perfekte å ha på lur nå som julen nærmer seg. Jeg fikk ca 30 kaker av denne oppskriften. 🙂

Dette trenger du til ca 30 kaker:

- 120 gram havregryn
- 100 gram smør
- 1 egg
- 80 gram sukker
- 1 ss hvetemel/speltmel
- 1 ts bakepulver
Smelt smøret i en romslig kjele og sett ovnen på 180 gr varmluft. Når smøret er smeltet tilsetter du havregrynen og rører sammen.

Pisk egget med sukkeret, bruk gjerne en stavmikser med visp, da tar det 1 minutt. Pisk til eggedosis.


Sikt i melet og bakepulveret i havregrynen og tilsett eggedosisen tilslutt. Rør sammen.


Legg bakepapir på 2 stekebrett og ta ca 1 t-skje med røre og sett på bakepapiret. La de være stor avstand mellom kakene siden de flyter ut mye. Stekes ca 6 minutter, de skal bli gyldne i kantene. La de avkjøle på bakepapiret på en rist.

Da er det bare å nyte de når de er ferdig stekte! 🙂 Legges i en tett boks. Kos deg i førjulstiden. 🙂
