Er du lei brødskiver og knekkebrød? Prøv scones da vel. 🙂 Disse er utrolig enkle å lage, ingen heving og ingen elting. Kun 5 minutter tar det å slenge sammen denne røren. OG i tillegg så smaker de kjempegodt! Prøv disse til en rykende varm suppe, til frokost med godt pålegg eller syltetøy på, til matpakke osv.
Her er det bare sunne og mettende ingredienser, cottage cheese, havregryn og speltmel. Her kan du også bruke feks havremel og hvetemel. Bruk og prøv deg frem med det melet du tåler. Har du havregryn i eller havremel i de så gjør det at du holder deg mett lenge, så fint å ha med en av de to. 🙂 Det blir hjertet vårt også glad for, for som dere vet er havre hjertemat. Det har den fantastiske egenskapen at det reduserer kolesterolet vårt. (Tarmen vår jubler også, det reduserer nemlig risikoen for tykktarmskreft.) 🙂
Spiser du ikke opp alle samme dag tåler de å ligge til dagen etter, men varm de gjerne litt i oven da. Eller gjør som meg, frys de ned og ta opp når du har suppe eller en gryte til middag som du vil ha de til.
Dette trenger du til ca 25 stk:
- 4 dl havregryn
- 4 dl speltmel (eller hvetemel)
- 1 ss bakepulver
- 1 1/2 ts salt
- 250 gram cottage cheese
- 4 dl skummet melk
- sesamfrø eller andre frø til topping
Sett ovnen på 250 grader.
Ha alt det tørre i en bolle og bland før du tilsetter cottage cheese og melk. Rør godt, deigen skal være litt tynn.
Bruk en eller to skjeer og lag små boller på et bakepapirkledd stekebrett, strø evt sesamfrø over. Sett i ovnen og stek ca 10 min.
Avkjøles på rist. Supergode nystekte til suppe/nistemat eller feks lunch. Kos deg og nyyt !!!!! 🙂