Ovnsstekte koteletter

Langtidsstekte koteletter er så utrolig godt og de blir så møre av tiden de står i stekeovnen. Dette er perfekt søndagsmiddag, sett inn langpannen i ovnen og gå en deilig tur. Når du kommer lukter det deilig på kjøkkenet og maten snart klar. 🙂

Jeg bruker nakkekoteletter og her har jeg brukt div grønnsaker som de ligger på. Da blir alt ferdig på likt. Jeg bruker ca 1 1/2 dl med vann i langpannen og dekker for med aluminiumsfolie. Potetene jeg lagde denne gangen var ovnsstekte. Bruk de potetene du er mest glad i.

Sausen lagde jeg av kraft fra fryseren, litt maizenna, kraften fra kotelett og grønnsakspannen og en skvett fløte. Alt ble utrolig godt!

Av krydder brukte jeg himalaya salt, pepper, hvitløkspulver og litt timian. Bruk det krydderet du ønsker.

Dette trenger du til 4 pers:

  • 4 nakkekoteletter ( 800-1000 gram)
  • 4 gulrøtter
  • 1/2 sellerirot
  • 1/2 rødløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1/2 squash
  • 1/2 paprika
  • evt poteter til ovnssteking
  • salt/pepper/timian/hvitløkspulver

Sett ovnen på 140 gr. Hakk alle grønnsakene i grove biter og finhakk hvitløken. Legg det, unntatt hvitløken, i en langpanne og hell over 1 1/2 dl vann. Hvitløken skal legges oppå kotelettene tilslutt i pannen før ovnssteking.

Smelt smør og brun kotelettene 2 min på hver side mens du krydrer godt på begge sider. Legg kotelettene over grønnsakene, legg over finhakket hvitløk på kotelettene og inn i ovnen varmluft 140 grader ca 2 timer. Husk å pakke langpannen inn med folie før du setter den inn. Sjekk etter en time om du må etter fylle litt vann..viktig at pannen ikke blir tørr.

Mens det er i ovnen forbereder du poteter og saus. Husk å bruke kraften som blir i pannen etterpå i sausen. Skal du ovnsteke potetene så vask de, del de i båter. Pensle olje på og ha på det krydderet du liker. De skal stå i ovnen ca 1 1/2 time siden temperaturen er på 140 gr.

etter to timer tar du ut pannen og serverer med det tilbehøret du ønsker og evt saus. Velbekomme!

-Reklame-