Skalldyrsalat

Ahhh, skalldyrsalat er sommermat for meg og smaker helt himmelskt! Her er det en salig blanding av crispy grønnsaker, salt, søtt og syrlig. Syrlig fordi jeg pleier å lage en Ananassalsa og servere ved siden av. (Denne kommer det også snart oppskrift på.) Søtt fordi jeg bruker en moden mango i og salt fordi det er reker og scampi. laks og crabnobs. Utrolig godt! 🙂

Skalldyrsalat kan du lage og ta med deg på stranden, på båttur, lag til venninnekvelden eller som en digg lunch eller middag ute i solen. Og med masse deilige grønnsaker i blir dette en supersunn rett som kroppen din blir takknemlig for. Reker inneholder faktisk masse proteiner, D vitamin; selen og B12. Så dette er sunt, mettende og godt! 🙂

Jeg serverte denne med foccacia brød til- det var kjempegodt til. OG jeg kjøpte en Sriracha Mayo saus på kiwi, som var ganske hot og passet perfekt som dressing til salaten. Aioli er også kjempegodt til. 😉

Har du ikke røkt laks eller scampi, så går det fint å bare bruker reker og crabnobs. Er du glad i blåskjell så er det supert i salaten. Bruk det du er mest glad i.

Dette trenger du til 6-7 pers:

  • 1 crispy salat
  • 1 rød spiss paprika
  • 1/2 squash
  • 3 vårløk
  • 1 liten rødløk
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • litt cherrytomater
  • 1 pakke med fetaost i lake
  • fersk bailikum
  • ca 1,2 kg reker
  • 2 pakker crabnobs
  • evt litt scampi/og eller blåskjell og litt røket laks

Hakk alle grønnsakene og legg i en bolle med opprevet salat. Del avocado og mango i firkanter.

Tilsett fersk basilikum og fetaost

Tilslutt tilsettes nyskrellede reker, crabnobs og alt det andre. Bland godt og nyyyt!!! 🙂 Håper det smaker.

-Reklame-