Tacoform

En form med tacolefser rullet med masse godt i er noe som er enkelt å lage og smaker kjempegodt! Her har jeg brukt squash, chili, rødløk og mais i fyllet – noe som gjør den litt næringsrik mht hva grønnsakene inneholder. Og en super måte å «kamuflere» grønnsaker på hvis du har barn som ikke liker eller ikke vil spise grønnsaker. 🙂 Jeg lagde den med elgkjøttdeig, noe som er magert og godt. Men bruk den kjøttdeigen du liker.

Jeg er blitt helt avhengig av Squash i mitt kosthold. Elsker smaken og den inneholder faktisk svært lite kalorier, mye kostfiber, folat, kalium og vitamin C. En supergod grønnsak som jeg elsker i salater, i stekte grønnsaksblandinger og som squash pasta. Den har lite utpreget smak så derfor er den «barnevennlig».

Denne Tacoformen kan du selvfølgelig lage kjøttfri, erstatt kjøttdeigen med sorte bønner, chili eller kidneybønner. Tåler du ikke vanlige tortillalefser så finnes det både glutenfrie og noen bare laget på mais. Bruk de som du tåler. Server denne med en enkel salat, rømme, salsa og nacho chips og middagen er komplett. Super helgemat! 🙂

Dette trenger du til 4 personer:

  • 400-600 gram valgfri kjøttdeig
  • 1 pose tacokrydder
  • 1 boks hakkede tomater (390 g)
  • 1 glass salsa
  • 1/2 – 1 rødløk
  • 1 rød chili
  • 1/4 squash
  • 1 liten boks mais ( 165 g)
  • 1 pose nachos chips
  • 200 gram revet ost
  • 1 pakke store tortilla lefser (6 stk)

Start med å kutte løk, chili og squash i små biter.

Ta litt olje i stekepannen og stek kjøttdeigen nesten helt ferdig, på slutten tilsetter du grønnsakene og lar de steke med litt.

Tilsett mais, tacokrydder og boksen med hakkede tomater.

La blandingen småkoke ca 5 minutter.

Fyll en tortillalefse med fyll på midten og rull den godt sammen. Legges i en form. Gjenta med alle 6 lefsene.

Smør tacosalsa på rullene og dryss over ost.

Legg noen nachochips over osten og stek den ved 225 grader ca 10-12 minutter.

Da er det bare å si VELBEKOMME! Håper det smaker. 🙂

-Reklame-