Flesk og duppe med rotstuing

Ahhh, dette er nostalgi!!! Og favorittretten til min sønn og min mann. 🙂 Denne retten skaper gode minner fra en bestemors kjøkken og smaker selvfølgelig helt himmelskt. I gamle dager var dette skikkelig husmannskost og mat kroppen trengte før hardt fysisk arbeid skulle fortsette. Jeg lager denne retten med et smil om munnen og gleder meg alltid til å spise den. 🙂

Denne gangen lagde jeg med rotstuing, andre ganger lager jeg med gulrotstuing eller bare kokte gulrøtter.

Dette trenge du til 3 pers:

  • 900 gr Lettsaltet sideflesk
  • 8-9 poteter
  • 1 persillerot
  • 1/2 kålrot
  • 4 gulrøtter

Til sausen/duppen:

  • 2 ss meierismør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • muskattnøtt
  • salt/pepper

Begynn med å sette over potetene og hakk røttene til rotmosen i småbiter og sett til koking.

Begynn å lage sausen mens poteter og grønnsaker koker. Smelt smøret i en kjele og tilsett hvetemelet, husk å ha platen på lav varme. Rør det godt sammen med en visp. Tilsett så melken, litt etter litt og pisk ut alle klumper.

Når du har fått vispet ut alle klumper og sausen ser glatt ut kan du øke litt på varmen. Men husk å vispe. La det småkoke på laveste varmen mens du tilsetter muskat, salt og pepper.

Når grønnsakene er møre heller du av vannet, tilsetter evt litt melk(ikke nødvendig),smør og krydder. Mos godt.

Nå krydrer du flesket med salt og pepper. Vær forsiktig med salt, da de kan være ganske salte fra før av. Ha litt smør i pannen og brun de godt på begge sider.

Når de er godt brunet på begge sider legger jeg de på et bakepapir på et brett i stekeovnen slik at de ettersteker og holder seg varme. Ca 15 min på 200 gr. Husk at alt fettet som samler seg i stekepannen ved steking skal i den hvite sausen. DA blir sausen slik de lagde den i gamle dager og ingenting gikk til spille. Sausen blir smakfull og tykk og god. 😉

Nå gjenstår det bare å servere dette med tyttebær og kokte poteter. Håper det smaker. Kos deg!! 🙂

-Reklame-