Her kommer det oppskrift på sukkerfritt sjokoladesnop som passer fint nå i julen. Mange kan ikke spise vanlig julegodteri med sukker i pga sykdom og da er det fint å ha alternativer. Dette lager på 10 minutter og kan ha stående i kjøleskapet i en tett boks og ta frem når behovet melder seg. 🙂

Nøtteallergikere må dessverre holde seg unna denne oppskriften siden det er valnøtter i denne. Men for de som kan spise valnøtter så kan jeg si at valnøtter er veldig sunt! De bugner av antioksidanter, proteiner, omega 3, magnesium og vitaminer. De er hjertevennlige, bra for kolesterol, hjernen og tarmen, gir deg masse næring og demper stress. 🙂 Flott eller hva?
Jeg har brukt dadler som søtning her og tilsatt både råkakao og havregranola med tørket jordbær og bringebær. Du kan bruke vanlig havregryn. Sukkerfri sjokolade og kokosolje er det som jeg dypper de i når de er kalde.
Du kan lage sjokoladebiter eller rulle de som kuler. Eller gjøre begge deler som jeg gjorde. Valget er ditt. 🙂
Dette trenger du :

Til å dyppe de i :

- 250 gram dadler uten stein
- 100 gram valnøtter
- 2 ss grådige ss kakao
- 2-3 ss havregryn
- en god klype salt
Til dypping:
- 200 gram sukkerfri sjokolade
- 2 ts kokosolje
Jeg putter havregranola/havregryn i en blender sammen med dadler, salt, valnøtter og råkakao. Kjør til det blir en seig masse.



Legg deigen på et bakepapir og legg et nytt bakepapir over. Kjevle ut til ca 1 cm. Lag ruter med en kniv og skjær av kanter ytterst som ikke gjør bitene rette. Rull kuler av noen biter eller av alle eller la de være som biter. 🙂 valget er ditt.



Legg alt i en form og sett i fryseren ca 15 min så de blir kalde.

Smelt sjokolade og kokosolje i en bolle som står i en kjele med kokende vann. Dypp bitene/kulene i sjokoladen og sett på bakepapiret. Dryss gjerne over kokos el nøtter eller kakao hvis du ønsker. Jeg synes det er godt med bittelitt himalayasalt på. Smak og behag. 😉




Settes i kjøleskapet til sjokoladen er stivnet. Putt på glass med tett lokk og oppbevar kaldt.

Kos deg med sunnere sjokoladesnop 🙂

Så kos og sette frem sukkerfritt julesnop i førjulstiden. 🙂










