Blåskjell er såå godt synes jeg og såå enkelt og tilberede. 🙂 De skal jo bare dampes i ca 2 minutter så her går det unna. 😉 Sett av 10 minutter til forberedning og mye er gjort. For meg så må blåskjell ha hvitløk, chili og sjalottløk smak i seg…gjerne med en god fløtekraft så jeg kan dyppe brødet i mens jeg spiser. Mmmmm.. Og her dampet jeg de i prosecco, men du kan også bruke hvitvin. Ferske urter er også et must synes jeg.
Blåskjell inneholder mye jern, proteiner, mineraler, vitaminer (spesielt B12)og omega 3. Og det er jo supert, eller hva? Spis dette med god samvittighet, kroppen din vil takke deg. 🙂 Lag det på sommeren eller på vinteren, til hverdag eller til fest. Det er bare å nyte ! 🙂 Sånn da var det sagt. 😉
Ps, Billig middag er det også, jeg kjøpte 1 kg med ferske økologiske blåskjell hos Rema 1000 til bare 59,- kr pr pakken. 🙂

Det er viktig å kaste åpne udampede skjell når du vasker de, og etter damping så kaster du de skjellene som ikke har åpnet seg.
Dette trenger du til 2-3 stk:


- 1 kg blåskjell
- 3 sjalottløk
- 1 rød chili
- 4 store hvitløksfedd
- 1/2 liten sitron (kan også droppes)
- 3 dl prosecco
- ca 2 dl fløte. (bruk gjerne kremfløte, da blir den best)
- evt salt/ pepper til fløtekraften
- fersk bladpersille/persille og gressløk
Finhakk alt av grønnsaker og urter. Riv litt av sitronskallet. Vask blåskjellene i kaldt vann. Hiv de som er åpnet.

Ha litt smør i en gryte og stek hvitløk, sjalottløk og chili på medium varme til løken er myk. (2 min ca)

Så heller du i alle blåskjellene og heller på prosecco. Sett på lokket og la det koke ca 2 min. Rist et par ganger godt på kjelen så skjellene bytter plass. Når du tar av lokket ser du om skjellene har åpnet seg. Ta de ferdige skjellene ut og legg de i en skål så lenge.


I gryta tilsetter du nå fløten og sitronskallet, og nesten alle urtene. La noen bli igjen til pynt. Kok opp og la det småkoke et par minutter. Smak på kraften om det trengs salt og pepper. Skvis evt litt sitronsaft i .
Så tilsetter du skjellene i kraften igjen og rører godt slik at kraften smyger seg rundt alle skjellene.


Så tilsetter du resten av urtene til pynt og alt er klart til servering.

Da er det bare å nyte med evt deilig brød til eller feks pommes frittes og ailoli. KOS DEG MASSE!










