Bakt tomatsuppe

Ahhh, denne fyldige og smaksfulle tomatsuppen er bakt i ovnen slik at alle de gode smakene kommer frem. Superenkelt og smart, ikke sant? Og gurimalla for noen smaker det blir! 🙂

Godt å servere denne med en klatt rømme i midten og fersk basilikum. Gjerne med nystekt hvitløksbrød el foccacia til.

Her har du suppen over alle supper. 😉 Denne gir deg energi og innholder såå masse antioksidanter samtidig som den renser leveren og stimulerer tarmen. Bra for kolestrolet også. Det bugner også av vitaminer, minaraler og kostfiber i denne suppa. Og alt her er igjen kreftforebyggende og reduserer hjerte og karsykdommer! Kun fordi hvitløken og tomatene er bakt i ovnen med olje. Supert, hva venter du på? Her kommer oppskriften:

Ingredienser, 4 pers:

  • 800 gram baby/små tomater
  • 1 hel hvitløk
  • 2 søte spisspaprika
  • 1 stor gul løk
  • 7 dl med kyllingkraft/oksekraft. (Bruk gjerne 7 dl vann og 2 buljongterninger)
  • 4 ss med soltørkede tomater, jeg brukte ferdig hakket.
  • 2-3 ss olivenolje til å ringle over

Rømme og basilikum til topping. (Kan selvsagt sløyfes.)

Til topping:

Begynn med å sette ovnen på 200 gr.

Del tomatene i 2 eller 4, alt ettersom hvordan størrelse de har. Kutt løken i to, så del i 6 biter igjen. Spiss paprikaen deles i grove biter. Pakk inn hvitløken i folie. (skjær gjerne av toppen først)Legg alt i en ildfast form. Ringe over olivenolje og stek i ovnen 30-35 min.

Ringle over olje før baking i ovnen
Pakk inn hvitløken, skjær gjerne av toppen først.

Hell av oljen på de soltørkede tomatene og hell kraften i en kjele.

Når alt er ferdig bakt i ovnen skviser du ut den bakte hvitløken i kraften samtidig så tilsetter du alle grønnsaker også i kraften og tilsett de soltørkede tomatene. Kok opp og la småkoke 10-12 min.

Tilsett alle de bakte grønnsakene i kraften
Skvis ut den bakte hvitløken i kraften
Mmm, sjekk denne fantastiske kraften

Når den har småkokt ferdig, tilsett nykvernet pepper og evt salt hvis det trengs. Smak til. Bruk en stavmikser og kjør suppen til bitene er oppløst. (30 sek ca)

Da er det bare å servere med en rømmeklatt i og deilig fersk basilikum og evt nystekt brød til.

KOS DEG!!!! 🙂

-Reklame-