Kanelsnurrer med eple

Mmm, nystekte kanelsnurrer, ingenting som slår det på en høstlig regnværsdag. 🙂 Litt terapi er det også med nystekt gjærbakst. Ta deg en kopp kakao til og kos deg! Det har du fortjent. <3

Disse kanelsnurrene er fylt med deilige epleterninger av høstens norske epler. Smaken blir utrolig god og saftig. Tåler du ikke epler så kan du bruke pærer eller bringebær feks. Vil du gjøre de enda bedre hva med feks sjokoladebiter? 😉 Nam, da får du skikkelig gode, søte snurrer.

Lag deg litt god terapi.

Jeg bruker en kjøkkenmaskin til å lage deigen for da går det fort og jeg slipper klin på fingrene 😉 men har du ikke det går det helt fint å lage deigen med hendene. La den heve 40 min på en lun plass, det er viktig.

Nå som høsten er her er det fint å bruke det vi har i sesong og akkurat nå bugner det jo av epler overalt. De er aller best nystekte og jeg er jo en søtmums og vil gjerne ha melisglasur på toppen. Men de er gode uten også. De er fine å fryse, men husk å fryse de uten glasuren på. Den kan du ta på når du tar de opp og de er ferdig tint/varmet i ovnen.

Dette trenger du til ca 20 stk (avhengig hvor store du lager de)

Til fyllet:

  • Ca 1 kg hvetemel
  • 25 gram fersk gjær
  • 1.5 dl sukker
  • 1/2 ts salt
  • 5 dl melk
  • 100 gram smør
  • 1 egg til pensling

Til fyllet:

  • 4 epler
  • 100-150 gram smør (romtemperert)
  • 3-4 ss sukker
  • 2 ss kanel

Smelt smør i en kjele og tilsett melken. Rør og la det bli «kroppstemperaturvarmt». (37 gr) Smuldre gjæren i en bolle, tilsett sukker og salt. Hell melkeblandingen over og rør ut gjæren. Tilsett mel, litt om gangen til deigen blir myk og slipper bollen fint. Tyggiskonsistens er fint 🙂 (Jeg brukte litt i underkant av en kg.)

Dekk til bollen og sett deigen lunt i ca 40 min. La heve gjerne til dobbel str.

Mens den hever kan du lage fyllet. Skrell eplene og del de i små biter. Rør temperert smør sammen med kanel og sukker.

Kjevle ut deigen med litt mel på benken. Kjevle den til en avlang firkant. Smør smørblandingen over og strø med eplebiter tilslutt.

Rull sammen den lengste siden og skjær i passende biter. Legg bitene på bakepapirkledd stekebrett/form.

La snurrene etterheve ca 15 min. Sett ovnen på 220 gr. Jeg stekte mine på varmluft.

Piske sammen et egg og pensle over før steking. Stekes 10-12 min ca. Avkjøles på en rist.

Lag melisglasur og ha over hvis du ønsker det. Da er det bare å nyte deilige myke kanelsnurrer og kose seg!

Gled en venn eller kos deg alene

-Reklame-