En gratinert makaroniform med hvit ostesaus og pølser er noe alle liker. En god hverdagsmiddag for store og små. 🙂
Her kan du godt putte inn litt grønnsaker, feks squash, paprika, gulrot mm… Jeg puttet i fersk vårløk kun fordi jeg synes det er såå godt i denne formen. Du kan servere feks salat ved siden av hvis du ønsker det men formen i seg selv er så god så jeg tilførte ingenting i tillegg. Men jeg brukte litt ferske urter på toppen.

Dette er en enkel og god middag som du ikke bruker lang tid på men som smaker utrolig godt. Bruk gjerne fullkorns makaroni for en litt sunnere variant. 😉
Dette trenger du til 3 sultne:
- 3-400 gram pølser (jeg hadde både ostepølse og vanlig grill)
- 2-300 gram makaroni
- evt 2 vårløk
Til sausen:
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 3 dl melk
- ca 200 gram revet ost (spar litt til topping) Jeg brukte både cheddar og gulost, bruk det du har
- malt muskat/salt/pepper

Start med å koke makaronien som anvist på pakken. Skjær pølsene i biter, kut vårløken og riv osten.


Lag hvit saus ved å smelte smør i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett mel som du visper godt inn slik at det ikke klumper seg. Sett kjelen tilbake på platen og tilsett melk samtidig som du visper ut alle klumper. La sausen småkoke 5 min mens du rører ofte. Smak til med salt og pepper og malt muskat. Ta kjelen av platen og rør inn et egg om gangen.



Hell vannet av makaronien. Tilsett pølsebitene, revet ost og makaronien i sausen. (Og tilsett vårløk el grønnsaker hvis du har det) Smør en form og hell alt i. Strø over litt ost på toppen før du steker den på 200 gr ca 12-15 min på varmluft. Osten skal bli gylden.



Da er det bare å nyte og kose seg med en deilig gratinert makarniform med pølser!! 🙂 Bon Apetite! 🙂
