Denne kyllingretten er så utrolig god så lag denne gjerne til helgen. 🙂
ENKEL Å LAGE OG KREVER LITE TID. Her er det kyllingfilet med masse estragn i en deilig kremet saus. Ved siden av laget jeg en rosenkålsalat og ovnstekte poteter. Fantastisk god kombo. 😉 Sausen er laget av kyllingfond og creme fresh…utrolig gode smaker og herlig kremet konsistens.
Rosenkålsalaten lagde jeg kun fordi jeg synes denne grønnsaken er veldig god men litt for treg å spise alene, som kokt. Derfor blandet jeg i deilig fetaost, eplebiter klementin og tomater. Smakene ble himmelskt gode og passet så godt til estragon kyllingen.

Jeg synes at ovnstekte poteter er så godt så derfor lagde jeg det til denne retten. Du kan feks lage potetmos eller ha ris til. Lag det du synes er godt. 🙂 Jeg synes denne retten passer som kosemat til helgen, lag den og du kommer til å kose deg! Jeg lover. 🙂

Dette trenger du til 3-4 pes:

Til salaten:

- 750-800 gram kyllingfilet
- 700 gram små poteter
- 1 stor gul løk
- 3-4 hvitløksfedd
- 1 glass med kyllingfond (180 ml)
- 1 1/2 dl vann
- 1 boks med lett creme fresh
- 1 sitron
- 4 ss med estragon (jeg brukte tørket)
- salt/pepper
- olivenolje til potetene
Til Rosenkål salaten:
- 450 gram rosenkål, fersk eller fryst
- 10-14 små tomater
- 1 grønt eple
- 1-2 clementiner
- 1/2 sitron
- 2-300 gram fetaost
- 5 ss fersk gressløk (kan droppes)
- (Har du granateplekjerner er dette godt å ha over salaten tilslutt.)
Start med å vaske potetene og del de i to. Legg de i en ildfast form m bakepapir og ringle over olivenolje, litt saft fra sitronen og salt/pepper. Sett de i forvarmet ovn på 200 gr varmluft, ca 35 minutter. De skal bli gyldne.’

Krydre filetene med salt og pepper, stek de i litt olje ca 4 min på hver side. Finhakk løk og hvitløk. På slutten av steketiden har du oppi hvitløken og løken og surrer rundt et halv minutt ca.



Så tilsetter du kyllingfond, vann, estragon og creme fresh. Rør godt og la det småkoke ca 8 minutter under likk. Smak til med saften av halve eller hele sitronen.



Smak til sausen. Er den for sterk tilsetter du bittelitt mer vann. Ble sausen for tynn, bruk litt maizenna. (men ikke for mye, den skal flyte utover)
Mens gryten småkoker lager du salaten.
Kok rosenkålen 1-2 minutter i lettsaltet vann. Skyll de under iskaldt vann når de er ferdige. Del de i fire biter. Skrell eplet og del i små biter, det samme med clemetin og tomater. Ha alt i en bolle og bland godt. Tilslutt tilsetter du hakket gressløk, smuldrer over fetaosten og saften av en halv sitron. Krydre gjerne med salt og pepper. (Har du granateplekjerner er dette fantastisk som topping på salaten. )




Da er det bare å ta ut potetene, dekke på bordet og nyte et deilig måltid! 🙂

KOS DEG MASSE OG NYT!!! 🙂