Salater er noe jeg lager mye av om sommeren og det dukker stadig opp nye varianter, alt etter hva som finne i kjøleskapet. 😉 Salat er lett og god sommermat og jeg kan spise det flere dager på rad.
Denne smaker det og oser sommer av, nydelige smaker som gir meg lyst til å ta mere. 🙂 Dette fordi mangoen er søt og med litt granateplekjerner sammen med de andre grønnsakene blir dette en deilig kombo. Og ikke minst med en hel fetaost blokk som jeg smuldrer over så er dette den beste salaten jeg har smakt og laget på lenge. Litt salt og pepper på toppen må man ha synes jeg. Her får du i deg mengder med vitaminer, antioksidanter, c vitaminer, kalium, kostfiber og masse masse riktig fett med mer. Supert, eller hva? 🙂

Jeg lagde en nydelig dresing av sennep,honning og olivenolje. Og jeg serverte salaten med nystekte hvitløksbrød. Bruk den dressingen du er glad i men jeg skriver opp ingrediensene til dressingen under.
Dette trenger du til 3 pers:
- 1/3 av en liten rød spisskål
- 1 liten mango
- 1 avocado
- 4 blader av crispy salat
- 1/3 agurk
- 1/2 liten boks mais
- 1 pakke med sukkererter
- 1 liten rød spiss paprika
- 10 små tomater
- fersk gressløk, ca 5 grådige ss
- 1 pakke (150-200 gram) med gresk fetaost (blokk)
- 1 boks med ferdig rensede grananteplekjerner, eller rens et granateple selv
- 1/2 ferdig grillet kylling
- salt/pepper tilslutt på toppen
Her kommer ingrediensene til dressingen, alt er ca mål da jeg tar ofte alt på slump. 😉
Dressing: ( Doble den gjerne hvis dere er mange)
- 1 1/2 ts dijonsennep ( eller 2, smak deg frem)
- saften av en halv stor sitron
- 1 1/2 dl olivenolje
- 1 -2 ss hvitvinseddikk eller eplecider eddik
- 2 grådige ss med flytende honning
- salt/pepper
Slik gjør du det:
Kutt alle grønnsakene i passende biter, mango og avocado i firkanter, spisskål først i strimler så kuttes de på langs igjen. Salatbladene rives/skjæres i passende små biter. Gressløken hakkes.
Så renser du den ferdig stekte kyllingen i passende biter, husk å ta bort skinnet(mye fett) og pass på at du ikke får med noen ben.
Bland alle ingredienser i en bolle og dryss over fetaosten og granateplekjernene til slutt. Bland forsiktig. Dryss over salt og nykvernet pepper.
Hvis du vil lage dressingen så er den gjort på 2 minutter. 🙂 Putt alle ingrediensene i et glass med lokk på, feks et tomt syltetøyglass. Sett på lokket og Rist godt og smak til med salt og pepper. Kanskje trenger du mer sitron eller mer honning? Den blir supergod og passer perfekt til denne herlige kyllingsalaten. 🙂 Server gjerne med nystekt hvitløksbrød til.
BON APETITE’ OG FORTSATT GOD SOMMER <3
