Pai er perfekt sommermat, lett og godt når solen skinner og du er lei grillmat. 😉
Her har jeg laget en kjempe enkel pai med bunn av filodeig, med bacon og skinke. Filodeigen er bare å legge ned i paiformen uten noe mere jobb. Flott, ikke sant? Filodeigen kjøpte jeg i en Tyrkisk grønnsaks butikk.
Jeg serverte med en salat til og det holdt masse. Paien ble sprø og god og smakte helt fantastisk i solen. 🙂 Her kreves det ikke mye jobb for å få middagen på bordet. Lettvinte middager på sommeren elsker jeg! 😉
Dette trenger du til en pai:

- ca 200 gram filodeig
- 4 egg
- 3 dl fløte
- 140 gram bacon
- 170 gram skinke
- 1 paprika
- 1/2 rødløk
- 1/2 kinesisk hvitløk
- 2-3 sjampinjonger
- 1/2 liten purreløk
- 100 gram revet ost
- salt/pepper
Start med å sette på ovnen, 180 gr.
Legg filodeigen i en paiform, jeg brukte bakepapir under men du kan gjerne bare pensle paiformen godt med olivenolje.

Finhakk hvitløk, skjær paprika, løk, bacon, sopp og skinke i biter. Purreløken i skiver.

Så steker du bacon og sopp med litt smør i en varm panne til det får litt farge, tilsett alt det andre i pannen og la det surre et par minutter. Krydre med salt og pepper.



Hell blandingen i paiformen. Pisk 4 egg med fløten og hell over. Tilsett osten på toppen.


Da er det bare å sette den inn og la den steke ca 25- 30 minutter, til eggestanden har stivnet. Lag en god salat imens den er i ovnen. 🙂

Da var den nydelige paien ferdig, nyt og kos deg!! 🙂

EN SMAK AV SOMMER !