Bruchetta
Servings
3
servingsPrep time
15
minutterCooking time
4
minutterEn skikkelig digg forett eller en ekstra god lunch. 🙂 Bruchetta er digg uansett. Nydelige smaker på et godt ristet surdeigsbrød. Lag dette og du blir hektet. Jeg garanterer at du vil lage det igjen snart. 😉 Jeg spiser dette gjerne som en «middag» nå på sommeren. Her er det nydelige smaker av italiensk varm sommer.
Ingredienser
Ca 400 gram tomater
1/2 liten rødløk
1/2 liten kinesisk hvitløk
Skiver av feks surdeigsbrød
Evt litt fetaost til å drysse på toppen (kan sløyfes men gir god smak)Basilikum
Kremet balsamico
Olivenolje
salt/pepper
Slik gjør du
- Finhakk alle grønnsaker kutt basilikum bladene i litt mindre biter.
- Ha alt i en skål og tilsett 2 ss balsamico og 2 ss olivenolje. Rør og bland. Smak til med salt og pepper
- Smak til og kanskje trenger du mer balsamico eller olje.
- Skjær rustikke skiver av brødet og ringle over olivenolje før du steker de i en stekepanne 3-4 minutter til de blir sprø. (Godt og gni fersk hvitløk på skivene etter steking.)
- Så er det bare å legge blandingen på brødet. Topp gjerne med litt fetaost hvis du har det.
Notat
- Et tips er å lage blandingen på forhånd og la den stå i romtemperatur ca 30 min før du legger det på brødet. Da får smakene satt seg litt og kommer bedre frem. 🙂 Nyt smaken av itlaiensk sommer! 🙂