Pico de gallo

Pico de gallo smakte jeg første gangen i Mexico og ble helt forelsket! 🙂 Denne salaten kommer ja, nettopp fra Mexico og er en tomat basert salat. Denne salaten oser det sol og sommer av!!

Her er det chili, rødløk og tomater som dominerer og smakene blir bare bedre og bedre jo lengre salaten får stå og godgjøre seg. Jeg liker å bruke forskjellige typer tomater i denne, det velger du selv.

Salaten er god som tilbehør til alt, både på tapas bordet, til grillmat, kjøtt, kylling og fisk. Et tips er å servere salaten romtemperert og ikke kald rett fra kjøleskapet. Da får du frem smakene mer. 🙂

Jeg putter i litt hakkede crispy sukkererter, dette kan du sløyfe men jeg synes de passer så godt i denne salaten. Ringle over litt olivenolje og saft fra en sitron, og smak til med litt salt og pepper og salaten blir helt magisk!

Dette bruker jeg til 4 stk:

  • Tomater, gjerne litt forskjellige typer
  • 1/2 rødløk
  • 1 rød chili
  • 1 – 2 fedd hvitløk (kan også sløyfes men gir bra smak)
  • en neve med crispy sukkererter1
  • 1 potte bladpersille (finhakkes)
  • 1 sitron (saften)
  • olivenolje
  • salt/pepper

Finhakk rødløk, chili, hvitløk og bladpersille. Hakk tomatene i små biter. Sukkertertene deles i 3 biter.

Alt blandes i en bolle og ringle over saften fra sitronen og litt olivenolje tilslutt. Bland. Smake til med salt og pepper. La salaten stå et par timer før den nytes. 🙂 Da er den best. 🙂

Da er det bare å nyte en skikkelig digg Pico de gallo. 🙂 Kos deg !! 🙂

Nydelig salat!

-Reklame-