På sommeren elsker jeg salater til middag. I alle varianter. Med alt mulig rart oppi. 😉 Med og uten kjøtt i. Og alt blir så utrolig godt! 🙂
Her har jeg laget en salat med masse antioksidanter og gode smaker. Med soyabønner og appelsin mm . Og gjett om den ble god? 🙂 Denne kan du servere slik den er eller du kan servere den som tilbehør.
En fun fact: Visste du at soyabønner kan redusere blodtrykket og kolesterolet vårt? Og at det er svært gunstig for kvinner i overgangsalderen? De er proppfulle antioksidanter, proteiner, fiber, jern og magnesium. Super bønne med andre ord. 😉 Og valnøttene er så utrolig godt for hjertet og immunsforsvaret vårt, med riktig fettsyrer som vi trenger. Sånn, da har jeg sagt det. 😉
Jeg lagde en oljebasert dressing som jeg hadde over. Friskt og godt og anbefales til denne salaten.
Dette trenger du:
- 1 pakke med grønnkål (jeg brukte den minste pakken)
- 1 god neve druer uten stein
- 1 god neve med blåbær
- 1 god neve med valnøtter
- 1 appelsin
- 1 grønt eple
- 1 1/2 dl soyabønner. (kjøper de frosne og koker de 1 minutt)
- 5-6 brokkolini
Til dressinge:
- 3 ts dijonsennep
- 1 1/2 DL OLIVENOLJE
- SAFTEN AV 1 SITRON
- 1 ss hvitvinseddik
- 2 – 3 rause ss med flytende honning
- salt og nykvernet pepper
Dressingen: Putt alle ingredienser i et glass med lokk, feks et norgesglass eller et tomt syltetøyglass med lokk. Rist godt så alt blander seg. Smak til. .trenger du kanskje mer olje? Mer pepper? Viktig å smake.
Salaten:
Del brokkolini i biter, skrell appelsin og eplet og del i passende biter. Har du kjøpt frosne soyabønner så kok de i 1 minutt så er de klare.
Ha grønnkålen i en bolle og hell litt av dressingen over og massere inn oljedressingen i grønnkålen med fingrene. (viktig med nyvaskede hender 🙂 ) Tilsett alle de andre ingrediensene og bland godt alt sammen.


Så er det bare å nyte, alene med dressingen over eller nyt den som tilbehør til kjøtt eller fisk. 🙂
