Gulrotkake er noe som alltid slår an i bursdager, på syklubb osv.. Denne gangen valgte jeg å lage den rund. Så blir det ikke så mye kake til overs som ved en langpanne.
Finner du frem alt i forkant så går det kjapt å lage denne kaken. Denne kaken er med både sukker og hvetemel, en skikkelig smaksbombe med andre ord. 😉

Du kan pynte med hva du ønsker, bringebær og blåbær er godt. Jeg pyntet den med litt av de revne gulrøttene og litt sjokolade på toppen.
Kaken kan lages opptil 3 dager i forveien, bare la den stå i kjøleskapet. Når du skal spise den så bør du ta den ut ca 1 time før så blir den saftig, god og kremete på toppen. 🙂
Dette trenger du til 1 rund kake (24 cm) :

- 400 gram gulrøtter
- 2 dl sukker
- 3 egg
- 2 dl rapsolje
- 3,5 dl hvetemel
- 1.5 ts bakepulver
- 1.5 ts natron
- 3 ts malt kanel
Ostekrem:
- 200 gram philadelfiaost naturell
- 230 gram melis
- 100 gram smør
- 1-2 ts vaniljesukker
Start med å sette på ovnen 180 gr. Riv gulrøttene. Piske egg og sukker godt så det blir lysere på fargen.


Tilsett oljen i en tynn stråle mens du pisker. Så måler du opp mel og resten av det tørre og sikter det, litt etter litt, i bollen mens du rører med en slikkepott.



Nå tilsetter du gulrøttene i røren, rør så alt blander seg godt.

Smør en rund form på 24 cm godt med smør og hell røren i. Stek ca 40 min, midt i ovnen.

Mens kaken steker lager du ostekremen:
Bland romtemperert smør med melis og rør godt med en visp så tilsetter du philadelfia ost og vaniljesukker. Rør til kremen blir klumpfri og kremete. 😉

Bre kremen over kaken når den er ferdig stekt og helt avkjølt. Pynt med hva du vil og sett den i kjøleskapet til den skal nytes! 🙂

KOS DEG OG NYT! 🙂
