Ovnsstekte svinekoteletter i form er utrolig god middagsmat og ikke minst enkel middag 🙂 Her har jeg bare brunet kotelettene først i panne med smør også lagt de i en form med masse deilige grønnsaker og poteter og latt alt bli ferdig inne i ovnen. Proteiner og masse vitaminer og antioksidanter i en form. 😉
Jeg brukte de grønnsakene jeg hadde tilgjengelig og lagde en deilig saus til av kraften som samlet seg i bunnen av formen med maizenna og litt fløte. Lag den sausen du ønsker eller ha bare feks litt creme fresh eller aioli ved siden av.
Dette trenger du til 3 personer:

- 3-5 koteletter (alt ettersom hvor sultene dere er)
- 2 store gulrøtter
- 1/2 liten kålrot
- 1/2 liten sellerirot
- 1/2 gul løk
- 1/2 squash
- 5 poteter
- 1/2 brokkoli
- 2 1/2 dl vann
- salt/pepper/eget krydder
Start med å sette ovnen på 200 gr. Skrell alle grønnsakene og skjær de i litt grove rustikke biter og legg de i en ildfast form. Sett inn i ovnen i 15 min.

Krydre kotelettene og brun de kjapt på begge sider i litt smør i en panne. Legg de på toppen av grønnsakene når grønnsakene har fått stått inne i 15 min ca. Krydre gjerne også litt på grønnsakene.


Hell på vannet i formen og kle den inn med aluminiumsfolie og stek ca 20 min. (Kjenn at potetene er ferdige.)
Lag evt saus til. Da er det bare å nyte en deilig kotelettform. 🙂

