Pasta er alltid godt til middag og her kommer en enkel og god rett som ikke krever mye for å lage.
Jeg brukte toppen 15 min fra start til servering, slike middager liker vi. 😉 Jeg brukte ferdigkjøpt fersk tagliatelle, bruk den pastaen du har og tåler.

Soppen og baconet stekes på forhånd og de soltørkede tomatene passer veldig godt til smakene her. Liker du ikke soltørkede tomater så kan du feks tilsett squash eller brokkoli. Det er alltid godt med fersk basilikum til pasta, tilsett gjerne det eller fersk oregano. Det hever smaken et par hakk. 😉 Jeg hadde ingen av delene den gangen her.
Dette trenger du til 2 personer:

- Tagliatelle til 2 personer (200-250 gram)
- 250 gram bacon
- 3 store champinjonger
- 1 sjalottløk
- 1/2 beger med soltørkede tomater
- 2 1/2 dl fløte
- 80 – 100 gram revet pamesanost
- salt/pepper
Start med å finhakke sjalottløken og skjær champinjongen i passende skiver. Stek baconet til det er gyllent og la det renne av seg på litt kjøkkenpapir. La fettet i pannen være igjen.


Så steker du soppen og løken i godt med smør i pannen som fortsatt er baconfett i, ta det gjerne i flere omganger hvis det blir for fult i pannen. Stek soppen gyllen. Krydre med salt og pepper. Tilsett de soltørkede tomatene på slutten av steketiden og hell alt i en bolle så lenge.. SETT PASTA PÅ KOKING: (fersk pasta trenger bare 3-4 min koketid)



I samme stekepannen som du stekte alt tilsetter du fløten og lar den småkoke et par minutter. Slå ned varmen og tilsett parmesan, nykokt pasta, baconet og soppblandingen. Rør så alt blander seg.



Nå smaker du på blandingen om det trengs feks mer kvernet pepper. Tilslutt ved servering er det godt med enda mere parmesan på toppen og noen dråper med en god chiliolje. 😉
BON APETITE!
