Denne oppskriften er verdt å dele igjen nå i julestria : ) :
Disse kjeksene smaker godt uansett årstid, jeg lagde ofte disse til jul da barna var små. Moro å lage de igjen nå og kjenne at JA de smaker akkurat like godt som da barna var små. <3 Sprøe og gode utenpå og litt seige inni. Mmmmm. 🙂 Perfekte julecookies.
Her kan du også bruke sjokoladebiter hvis du ikke har nonstop eller nøtter hvis du er glad i det. Jeg synes de er aller best med nonstop. 🙂
Det som kan ta litt tid er å rulle de til små kuler. Men det er absolutt verdt det. Jeg lover!!!! 🙂
Dette trenger du til ca 50 stk :
- 225 gram meierismør
- 1,25 dl hvitt sukker
- 1,25 dl brunt sukker
- 5 dl hvetemel
- 2 ts vaniljesukker
- 2 egg
- 1 ts natron
- 1/2 ts salt
- Nonstop/smarties
Putt romtemperert smør og sukker i en kjøkkenmaskin og la maskinen gå i 3-4 minutter så alt er veldig godt blandet.
Tilsett resten av ingrediensene og kjør raskt sammen til en fin deig.
Tilsett nonstop i deigen, rør kjapt sammen med en slikkepott. 🙂
Kle bakebrett med bakepapir og ta en ts med deig og rull til kuler. Sett kulene med 5 cm mellomrom siden de flyter utover. Stekes ved 180 grader varmluft i 12-15 minutter.
La de avkjøle seg på rist. Når de er kalde kan de legges i boks med lokk,da holder de seg kjempelenge. 🙂
Da er det bare å nyte hver munnfull! 🙂 Kos deg!
Leave a Reply