Å lage pepperkaker til jul, uten sukker, er fint for de som ikke kan spise sukker pga sykdom e.lign. Pepperkakene er kjempegode, også for oss andre som kan spise sukker. 🙂 Disse pepperkakene her er veldig enkle å lage, alt blandes i kjelen og du kan kjevle de ut med en gang deigen er ferdig. 🙂 Men du kan også lage deigen en dag og sette den kaldt og kjevle de ut feks dagen etter.
Pepperkaker er noe mange liker, med eller uten pynt. Vil du pynte og de fortsatt skal være sukkerfrie så bruk sukrinmelis +sukringold sirup og bittelitt vann, og sukkerfri nonstop. (de har på helsekost) Jeg synes de er like gode uten pynt, en god kake/kjeks til kaffekoppen. 🙂
Oppskriften her gir deg 2 1/2 brett med kaker. Alt ettersom hvor store/små former du bruker. Et tips er å bruke endel mel på benken og litt oppå deigen når du kjevler den ut.
Legg kakene i en kakeboks/ pent glass når de er ferdig stekt og avkjølt.
Dette trenger du:
- 150 gram meierismør
- 60 gram finesse
- 1 dl sukrinsirup gold
- 1 dl kremfløte
- 350 gram hvetemel
- 2 ts kanel
- 1 ts malt pepper
- 1 ts malt ingefær
- 1 ts nellik
- 1 ts bakepulver
Ha smør i en kjele og varm opp sammen med finesse og sukrinsirup. Rør under oppvarming så massen blir helt uten klumper. Sett kaldt så den blir litt avkjølt.
Tilsett fløten og rør godt inn før du tilsetter hvetemelet og krydderet og bakepulveret. Bruk en sleiv og bland alt godt. Legg evt deigen på benken og kna den godt.
Kjevle deigen ut på en benk, bruk mel under og litt over. Kjevle så tynne/tykke du ønsker og legg de på et brett m bakepapir.
Stekes midt i ovnen på varmluft 175 grader ca 10 min. Avkjøl de på rist.
Da er det bare å nyte deilige sukkerfrie pepperkaker! 🙂
GOD JUL!!!