Hjemmelagde kokosboller er julesnop jeg er vant til fra barndommen. Vi lagde alltid kokosboller til jul og jeg husker de var rustikke og ikke helt runde på form men altså, SUPER GODE!! 🙂
Disse kokosbollene her er uten egg så fint for de som må holde seg unna det. De er dyppet i deilig sjokolade smeltet sammen med kokos delfia fett og rullet etterpå kokosmasse. Kjempegodt! Jeg lagde noen ganske små, hvis man ønsker bare en liten bit til kaffe’n. Også lagde jeg noen litt større, rustikke, som jeg er vant til.
Legg de i en tett kakeboks eller på et glass med lokk og oppbevar de kaldt. 🙂
Her kommer oppskrift:
- 8 plater gelantin
- 1 dl kokende vann (til gelantinen)
- 300 gram sukker
- 2 dl vann (til sukkerlaken)
- 2 ts vaniljesukker
- 2 plater med kokesjokolade
- 50 gram delfiafett
- 1 pakke kokosmasse til å rulle de i
Start med å legge gelantinplatene i en bolle med kaldt vann. La de ligge 10 min.
Kok sukkeret og 2 dl vann i 12 min. Avkjøl.
Når gelantin platene har ligget ferdig så klemmer du ut vannet og legger de i en kjel med 1 dl kokende vann. Rør kjapt så løser de seg opp. Avkjøl litt.
Når sukkerlaken er avkjølt så heller du den i en bolle sammen med gelantinvannet og tilsett vaniljesukkeret og pisk godt og helt til det tykner. (det skal ikke kunne skli ut av bollen) Dette tok ca 15 MIN FOR MEG MED EN DÅRLIG HÅNDVISPER. 😉 Tar du det i en kjøkkenmaskin går det nok raskere.
Så lager du små/store boller med evt en skje eller i en sprøytepose på bakepapirkledd brett. Sett kaldt etterpå.
Når de har stått kaldt ca 40 min så kan du smelte sjokoladen i et vannbad sammen med delfia kokosfett og dyppe de i sjokoladen før du ruller de i kokos. Du kan gjerne la de stå kaldt til dagen etter før du dypper de. Da gjør du litt en dag og finishen neste. 🙂
Da er det bare å smake, kose seg og la de stå kaldt til du trenger en bit til 😉