Ovnstekte koteletter med beter

Nakkekoteletter ovnstekt i form med beter og grønnsaker, fantastisk enkelt og fantastisk godt! 🙂

Bruk de grønnsakene du har i kjøleskapet og som du tåler. Husk bare å skjære de i samme størrelse slik at de blir ferdige samtidig. Jeg lagde en peppersaus til, her kan du lage rødvinssaus eller bare lag en sjy til. Potetene har jeg i formen med koteletter og grønnsakene.

Krydre med det krydderet du liker, jeg brukte et gyros krydder jeg hadde fra en ferietur. Du må brune kotelettene først i stekepannen, dette er gjort på 2 minutter. 🙂

En deilig og velsmakende form! 🙂

Dette trenger du til 4 stk:

  • 7-800 gram nakkekoteletter
  • 7-8 poteter
  • 2-3 beter
  • 1 persillerot
  • 2 gulrøtter
  • 1/2 squash
  • en bit sellerirot
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 løk
  • 1 kjøttbuljong terning
  • 2 dl vann
  • 1 dl rødvin (kan sløyfes)
  • smør til steking
  • salt/pepper/krydder

Begynn med å sette ovnen på 200 grader varmluft.

Krydre kotelettene. Skjær alle grønnsaker og beter i like store biter, hvitløk kan finhakkes. Løk i biter.

Legg alt i en ildfast form og krydre med litt salt og pepper. Brun kotelettene med smør i en stekepanne så de får en fin stekeskorpe. Ca 1 minutt på hver side.

Tilsett buljongterning, vann og evt litt rødvin i formen før du legger kotelettene på toppen av grønnsakene. Hell gjerne stekesjyen fra stekepannen over i formen også.

Kle aluminiumsfolie over formen og sett den i ovnen i ca 35-40 minutter. Sjekk når tiden har gått at grønnsakene er ferdige.

Lag en god saus til og nyt middagen! 🙂 Håper det smaker. 🙂

-Reklame-