Nakkekoteletter ovnstekt i form med beter og grønnsaker, fantastisk enkelt og fantastisk godt! 🙂
Bruk de grønnsakene du har i kjøleskapet og som du tåler. Husk bare å skjære de i samme størrelse slik at de blir ferdige samtidig. Jeg lagde en peppersaus til, her kan du lage rødvinssaus eller bare lag en sjy til. Potetene har jeg i formen med koteletter og grønnsakene.
Krydre med det krydderet du liker, jeg brukte et gyros krydder jeg hadde fra en ferietur. Du må brune kotelettene først i stekepannen, dette er gjort på 2 minutter. 🙂
En deilig og velsmakende form! 🙂
Dette trenger du til 4 stk:
- 7-800 gram nakkekoteletter
- 7-8 poteter
- 2-3 beter
- 1 persillerot
- 2 gulrøtter
- 1/2 squash
- en bit sellerirot
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 løk
- 1 kjøttbuljong terning
- 2 dl vann
- 1 dl rødvin (kan sløyfes)
- smør til steking
- salt/pepper/krydder
Begynn med å sette ovnen på 200 grader varmluft.
Krydre kotelettene. Skjær alle grønnsaker og beter i like store biter, hvitløk kan finhakkes. Løk i biter.
Legg alt i en ildfast form og krydre med litt salt og pepper. Brun kotelettene med smør i en stekepanne så de får en fin stekeskorpe. Ca 1 minutt på hver side.
Tilsett buljongterning, vann og evt litt rødvin i formen før du legger kotelettene på toppen av grønnsakene. Hell gjerne stekesjyen fra stekepannen over i formen også.
Kle aluminiumsfolie over formen og sett den i ovnen i ca 35-40 minutter. Sjekk når tiden har gått at grønnsakene er ferdige.
Lag en god saus til og nyt middagen! 🙂 Håper det smaker. 🙂