Hjemmelagde salte kjeks er supergodt! Nå som høsten er her så er tiden inne for ost&kjeks og hva smaker bedre da enn hjemmelagde salte kjeks? 🙂
Disse har jeg laget uten sukker men de er supergode med sukker også. Da tilsetter du bare 1-2 ts med sukker i røren. Eller så kan man bruke en sukkererstatning hvis man ønsker det. Bruk også det melet du tåler. Jeg brukte et glass til å stikke de ut med og en hjerteform. Du kan bruke den formen du har tilgjengelig og ønsker.
Røren lages kjapt i en blender og det er lurt å la den ligge litt i kjøleskapet før du kjevler den. 🙂 Disse kan oppbevares lenge i en tett boks/glass med lokk. Nå gleder jeg meg til ost og kjeks til helgen 😉
Dette trenger du til ca 50 kjeks:
- 2 dl hvetemel
- 2 dl fin sammalt mel
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts bakepulver
- evt 1-2 ts med sukker eller søtning (kan sløyfes)
- 3 ss meierismør
- 1 dl kremfløte (eller melk)
- 1 egg
- flaksalt og evt tørkede urter(feks basikilum) til topping.
Sett ovnen på 200 gr varmluft.
Putt mel, salt og bakpulver i en blender sammen med smøret i biter og kjør sammen til det smuldrer. Tilsett kremfløte og egg og kjør til den deig. Pakk deigen inn i plast og sett litt i kjølseskapet. Dette er ikke et must men lurt for da er det lettere å kjevle ut.
Bruk litt mel på bordet og kjevle tynt ut. Dryss over urter og flaksalt og kjevle det ned i deigen. Eller dryss på og trykk det litt ned . Stikk ut med et glass eller former. Legg på bakepapir på et stekebrett. Prikk med en gaffel på alle kjeksene før steking.
(Jeg strødde også litt revet parmesan over noen og det ble kjempegodt. )
Stekes v 200 gr ca 8-10 min. Følg med, alle ovner steker ulikt. De skal bli gyldne og sprø. Avkjøles på rist etter steking.
Da er det bare å putte de i en tett boks og glede seg til ost og kjeks kveld. 🙂
Håper det smaker! 🙂