Bakt hyse med blomkålkrem, beter og bacon

Ahh, ovnsbakt benfri hyse som ligger på en seng av blomkålkrem med beter og bacon rundt. Noe såå godt og noe såå enkelt!!! 🙂 Og ikke minst, supersunt med både beter, blomkål og hvit fisk. Husk at vi får masse Jod som kroppen trenger fra den hvite fisken. 🙂 Rødbetene gir oss masse jern og antioksidanter samtidig som den bla forbygger demens.

Fisken klarer seg selv i ovnen ca 10-13 min og hvis du hakker alt på forhånd så går middagslagingen lekende lett. 🙂

Jeg brukte skinn og benfri hyse, bruk den hvite fisken du liker og har tilgjengelig. Av beter brukte jeg både rødbet og polkabete samt en gulrot. Jeg var lat og kjøpte ferdig bacon i terninger 😉 Når blomkålen er kokt er det bare å bruke stavmikseren og kjøre den til krem med litt smør, fløte og salt/pepper. Betene stekte jeg samtidig med baconterningene.

Dette er så godt og så enkelt at dette er en favoritt her i huset.

Dette trenger du til 2 personer:

  • 350-400 gram hyse
  • 1 stor blomkål
  • 1 rødbet
  • 1 polkabete
  • 1 gulrot
  • 150 gram bacon
  • 1 ss smør
  • litt olivenolje til fisken
  • 1 dl kremfløte
  • fersk kruspersille
  • salt/pepper

Start med å sette ovnen på 225 gr varmluft.

Skjær blomkålen i buketter og sett til koking i lettsaltet vann ca 15 min. Skrell og skjær beter og gulrot i små biter. Finhakk persillen.

Legg fiskefiletene i en ildfast form med litt olivenolje i bunnen og litt over fisken. Krydre med salt og pepper. Hell av vannet på blomkålen når den er ferdig kokt, bruk en stavmikser og kjør alt til en krem sammen med kremfløte, smør salt og pepper.

Sett fisken i i ovnen og stek baconet og betene i litt olje sammen. Det tar ca 3-4 minutter, så er betene perfekte og baconet fint stekt. Krydre med litt salt/pepper. Ha i kruspersillen tilslutt.

Ta fisken ut når den er hvit og fast i kjøttet, legg blomkålkrem på tallerken først, fisken oppå og beter og bacon rundt.

BON APETITE’.

-Reklame-