Denne tapas retten er så utrolig smaksfull og selvsagt supersunn! Super mat de luxe! 🙂
Dette er søtpotetskiver med avocado mos, fetaost og tomater. Utrolig nydelige smaker og passer både som tapas og som et tilbehør til kjøtt/fisk. Jeg lagde de som tilbehør til nystekte kyllingklubber. De er like gode kalde men å servere de rett fra ovnen til feks varmt tilbehør er kjempegodt!
Her er det masse deilige A vitaminer, antioksidanter, betakaroten og sunt umettet fett. Søtpotetskivene skal stekes møre i ovnen før du legger fyllet på.
Dette trenger du til 3-4 pers:
- 1 stor søtpotet (6-700 gram)
- 1 1/2 moden avocado
- 1 beger med fetaost
- ca 10 små tomater
- 1 lime
- litt olivenolje
- salt/pepper
- evt litt ferske urter, jeg brukte bladpersille og gressløk
Skrell søtpoteten og den den i passende skiver. Pensle over med olivenolje, salt&pepper og stek i ovnen v 200 gr ca 15 min.
Ha avocado i en bolle og mos med en gaffel, tilsett saften fra 1/2 lime, salt og pepper.
Hakk tomatene i små biter og bland med fetaosten. (Hell av oljen i begeret først)Hakk evt urter og bland i tomat blandingen. Skvis den siste halve limen over.
Ta ut søtpotetskivene når de er ferdige og smør avocadomos på. Topp med tomatblandingen.
Da er det bare å kose seg og nyte! Smakelig måltid! 🙂