Søtpotet tapas

Denne tapas retten er så utrolig smaksfull og selvsagt supersunn! Super mat de luxe! 🙂

Dette er søtpotetskiver med avocado mos, fetaost og tomater. Utrolig nydelige smaker og passer både som tapas og som et tilbehør til kjøtt/fisk. Jeg lagde de som tilbehør til nystekte kyllingklubber. De er like gode kalde men å servere de rett fra ovnen til feks varmt tilbehør er kjempegodt!

Her er det masse deilige A vitaminer, antioksidanter, betakaroten og sunt umettet fett. Søtpotetskivene skal stekes møre i ovnen før du legger fyllet på.

Dette trenger du til 3-4 pers:

  • 1 stor søtpotet (6-700 gram)
  • 1 1/2 moden avocado
  • 1 beger med fetaost
  • ca 10 små tomater
  • 1 lime
  • litt olivenolje
  • salt/pepper
  • evt litt ferske urter, jeg brukte bladpersille og gressløk

Skrell søtpoteten og den den i passende skiver. Pensle over med olivenolje, salt&pepper og stek i ovnen v 200 gr ca 15 min.

Ha avocado i en bolle og mos med en gaffel, tilsett saften fra 1/2 lime, salt og pepper.

Hakk tomatene i små biter og bland med fetaosten. (Hell av oljen i begeret først)Hakk evt urter og bland i tomat blandingen. Skvis den siste halve limen over.

Ta ut søtpotetskivene når de er ferdige og smør avocadomos på. Topp med tomatblandingen.

Da er det bare å kose seg og nyte! Smakelig måltid! 🙂

-Reklame-