Håper sommeren har vært fin med masse deilig, god sommermat. 🙂 Her kommer en vegetar pastarett som du lager på 10 minutter. Lettvint må vi ha det når hverdagen starter igjen samtidig som det smaker himmelskt godt. 😉
Her har jeg brukt små deilige tomater som får surre i olje i panne med noen fedd hvitløk. Så tilsatte jeg fetaost og basilikum og lot det få godgjøre seg litt. Utrolig enkelt men såå godt!!! 🙂
Jeg brukte fersk pasta som bare skal koke i 4 minutter, bruk den pastaen du tåler og ønsker.
Parmesan og nykvernet pepper er noe jeg alltid topper pastaretten min med. Dette gjør du selvsagt som du ønsker selv.
Dette trenger du til 2-3 pers:
- 400-500 gram små tomater
- 2-3 store hvitløksfedd
- 1 blokk med fetaost
- 1 potte basilikum
- 2 ss olivenolje
- pasta til 2-3 personer, (se mengde på pakken)
- 1 neve revet ost til topping
- salt/pepper
- evt parmesan til servering
Start med å dele tomatene og hvitløksfeddene i to. Ha olivenolje i en stekepanne og la tomater og hvitløk kose seg på medium varme 3-4 minutter.
Tilsett fetaostblokken og halvparten av basilikumen. Legg på lokk og la det småkoke mens du koker pastaen.
Når pastaen er ferdig kokt heller du av vannet og tilsetter litt olje. Rør i tomat og fetaostblandingen så alt blir kremete og tilsett pasta og resten av basilikumbladene. Smak til med evt litt salt og pepper. Topp med litt revet ost og server’. 🙂
Riv evt litt parmesan og kvernet pepper på toppen av porsjonen din. Da er det bare å nyte en kjempegod pastarett. 😉 Velbekomme! 🙂