Fromasj er friskt og godt og veldig enkelt å lage. Deilig etter en god middag. 🙂 Her har jeg prøvd meg på en sukkerfri variant, for jeg vet det er flere som ikke kan spise sukker så da er det greit å ha en sukkerfri variant også. Denne lager du på 10 minutter, og det er jo ikke dumt. 😉 Men den må selvsagt stå en time for å bli stiv.
Jeg brukte ferske jordbær men har kan du også bruke fryste. Pynt med evt jordbær, krem eller deilig raspet sukkerfri sjokolade, like godt begge deler. 🙂 Oppskriften er til ca 6 skåler med fromasj, alt ettersom hvor mye du tar i hver skål/glass.
Dette trenger du til 4-6 fromasj:
- 1 pakke med sukkerfri jordbærgele
- Litt over en halv kurv med jordbær
- 2,5 dl vann
- 3 dl kremfløte
Begynn med å koke jordbærene i vann, ca 2-3 minutter. Så tilsetter du gelepulveret i kjelen og bruk stavmikseren til å mose bærene. Avkjøl til romtemperatur.
Så pisker du kremfløten til krem og blander geleblandingen med kremen. Husk at geleblandingen er litt avkjølt før du blander. Hell i glass eller skåler og sett de det kaldt minumum 1 time.
Pynt med jordbær , sukkerfri sjokolade, krem eller det du måtte ønske. Da er det bare å kose seg 🙂 🙂 🙂