Jeg elsker Tapas!!! 🙂 Det passer til alle anledninger og du kan gjøre det istand lang tid i forveien. Du kan bruke det du liker best og du kan variere så utrolig mye. Perfekt å servere når du får gjester og bare vil ha litt å tygge på ved siden av eller utvid rettene og gjør det til et helt måltid. Valgmulighetene er uendelige. 🙂 Jeg liker å servere Tapas fatet til feks et glass bobler eller en god drink. 😉
Navnet Tapa kommer fra det spanske ordet tapar som betyr “å dekke til.” Før plasserte man en liten brødskive over sherryglassene for å forhindre fluer i glasset men senere ble det også plassert småretter på brødskivene.
Jeg elsker å kjøpe flere forskjellige gode pølser, både sterke og de med mye smak. Serranoskinke er alltid med på mine fat sammen med en (eller flere) deilig god modnet ost. Gjerne Machego. Alpeost bruker jeg også ofte og noen ganger fetaost. Oliven får alltid en plass i en skål på fatet. Valnøtter er godt å spre rundt. Spekskinke er godt å legge på og gjerne noen gode kjeks. Jeg liker å ha litt frukt også: druer, jordbær, blåbær og melon. Bruk fantasien og legg på det du synes er godt. 🙂
Her kommer et bilde på et koldtbord jeg har laget, litt mer avansert enn et lite tapas fat. men som dere ser så er mulighetene mange. 🙂
Man kan ogsp gjøre det veldig enkelt og som bildet under. 🙂
Skal du feks på båttur/ tur så kutt opp alt og legg det i tette bokser. Når det er dags å spise tar du boksene opp og legger alt på et fat eller bare setter boksene ved siden av hverandre på bordet så man kan forsyne seg ut av de. Enkelt og greit. 🙂 Da håper jeg du har fått noen få tips om å lage et deilig Tapas fat. 🙂 Kos deg!