Taco kan som sagt lages på mange måter og her har jeg prøvd med på et Tacotårn. 🙂 Her stables tortilla lefser oppå hverandre med fyll imellom.
Jeg brukte kjøttdeig, kidneybønner, mais og champinjong i den, Men her kan du feks lage den helt vegatar, bruk da squash og blomkål istedfor kjøttdeig. Man kan også feks bruke pølser i den eller rester av kylling mm… Her er alt lov. 🙂
Jeg blandet fyllet med tacokrydder, hakkede tomater og et glass salsa-det ble veldig godt! Dette er jo en annerledes og morsom vri å servere Fredagstacoen på, eller hva? ;=) Som tilbehør kan du lage en salat og guacamole til eller gjør som meg og bruk bare nachochips, tomatsalat og rømme. Enkelt og godt. 🙂
Dette trenger du til 4-6 pers:
- 400 gram karbonade/kjøttdeig
- 1 pakke tacokrydder
- 1 pakke tacolefser
- 1/2 boks hakkede tomater
- 1 glass salsa
- 1 liten boks mais
- 1 liten boks champinjong
- 1/2 – 1 boks kidneybønner
- 2 vårløk
- 1 boks rømme
- 3-400 gram revet ost
- Nachochips til servering
Start med å kle inn en springform eller paiform ca 20 cm med aluminiumsfolie, lag litt høyere kanter med andre ord. Du er hvem form som passer til de lefsene du har kjøpt.
Skyll kidneybønner i et dørslag, legg i mais og champinjong så de får rent av seg væsken. Kutt vårløk i tynne skiver.
Stek kjøttdeigen, tilsett krydderet og 3 ss med vann. Rør godt. Tilsett bønner, sopp, mais og vårløk. Rør sammen.
Tilsett salsa og hakkede tomater og rør rundt.
Legg en tacolefse i bunnen av formen og bre fyllet utover. Ta på litt rømme og litt ost og gjenta. Gjenta til alt fyllet er brukt opp.
Nå er den klar til steking. Settes i ovnen v 200 grader ca 30 min, til den er gylden på toppen.
La formen avkjøle seg 10-12 min før du fjerner kanten og serverer med det du ønsker av tilbehør. :=) Kos deg og God Taco Middag. 🙂