Disse rundstykkene er supergode og så enkle å lage. Alt blandes i en bolle og legges på stekeplate og stekes med en gang. Jeg vil si at setter du av 10 minutter så er rundstykkene klare til steking. 🙂 Genialt, ikke sant?
Sunne er de også, her er det honning som søtning, havremel og spelt fin sammalt mel. Her kan du gjerne bruke hvetemel hvis du heller har det. Jeg har kefir (kulturmelk) også i de og det gjør de ekstra saftige.
Lag disse en tidlig lørdags morgen til helgefrokosten, til turmat og fyll de med godt pålegg eller lag de til feks en god suppe. Oppskriften rekker til 16 stk, frys gjerne ned de som blir til overs. 🙂
Dette trenger du til 16 stk:
- 3 dl hvetemel eller spelt sammalt mel
- 1 dl havremel
- 2 dl bakepulver
- 1 dl solsikkekjerner
- 1 liten ts himalaya salt
- 1 grådig ss honning
- 1 grådig ss olivenolje
- 2 1/2 dl kefir/kulturmelk
Til topping:
- 1 egg
- sesamfrø
- solsikkekjerner
Sett stekeovnen på 250 gr varmluft. Bland alt det tørre i en bolle. Bland det sammen og tilsett salt, olje, honning og kefir. Rør sammen.
Legg bakepapir på et stekebrett og lag boller med to skjeer.
Pisk et egg og bland litt solsikkekjerner og sesamfrø i en skål. Pensle rundstykkene med egget og strø over korn.
Settes i ovnen og stekes ca 12-15 minutter. Sjekk underveis da alle ovner steker forskjellig.
Da er det bare å nyte kjempegode og deilige rundstykker. 🙂