Disse kjeksene blir sprø utenpå og seige inni, nesten som en brownie. Utrolig gode. 🙂 De inneholder ikke smør og ikke mel, men masse sjokolade selvfølgelig. 😉 Hva med å lage disse til helgekosen? Gled noen du er glad i.
Når man ønsker noe godt og ikke vil lage en hel kake er dette perfekt. Sjokoladekjeks er jo så godt og du kan feks fryse de og ta opp etterhvert som behovet melder seg. Har du eggehviter til overs så er dette perfekt å bruke de til.
Dette trenger du til ca 22 kjeks:
- 3 romtempererte eggehviter
- 4 dl melis (+ litt melis til å drysse over de før steking)
- 1 ss maizenna
- 1.5 dl kakao eller råkakao
- 1 ts vaniljesukker
- 200 gram mørk kokesjokolade
- litt himalaya salt
Start med å piske eggehvitene et minutt ca til det blir hvitt skum. Tilsett ca 1 dl av melisen, litt etter litt samtidig mens du pisker videre. Pisk et par, tre minutter til det blir stiv marengs og du kan snu bollen opp ned. 😉
Smelt den ene sjokolade platen i et vannbad og hakk den andre.
Bland resten av melisen og alt den andre tørre i en bolle. Tilsett alt dette i marengsen, rør med en slikkepott så alt blir blandet.
Tilsett den hakkede sjokoladen og den smeltede og rør rundt så alt blir godt blandet.
Sett ovnen på 180 grader. Smør et bakepapir med olje og legg på et stekebrett. Sett ca 1 ss med deig på bakepapiret med litt mellomrom. Dryss over melis fra en sikt rett før steking.
Stekes i ca 10 min.
La kjeksene ligge på bakepapiret til de er avkjølt når du tar de ut.
Da er det bare å kose seg med nydelige brownie sjokoladekjeks. 🙂 KOS DEG!